VIDEO GÂNDUL LIVE. De ce nu are România autostrăzi. Anca Boagiu: „E un interes al unor găști mafiote la nivelul statului. Vom pierde banii europeni”

Publicat: 14 05. 2013, 18:00
Actualizat: 08 07. 2016, 16:47

Fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu susține că România va pierde banii europeni pentru construcția de autostrăzi, acuzând interesele „unor găști mafiote la nivelul statului” în ceea ce privește contractele în domeniu. 

„Din nefericire, cu nebunia între cele trei ministere, Fonduri europene, Transporturi, Infrastructurii, nu cred că vor folosi banii de la Comisia Europeană și vom pierde banii din exercițiul financiar actual. E ot cârdul care se plimbă prin minister care se plimbă prin minister, acei tovarăși care încearcă să influențeze semnarea contractelor. (…) E un interes al unor găști mafiote la nivelul statului”, a susținut Anca Boagiu, la GÂNDUL LIVE.

Întrebată dacă îl acuză pe Dan Șova, ministrul pentru proiecte de infrastructură, fostul ministru al Transporturilor a răspuns: ” Îi acuz pe toți, că nu e doar domnul Șova. Când se supără Șova construiește Fenechiu, când se supără Fenechiu construiește Șova”.

Anca Boagiu a calificat drept „jaf la drumul mare” faptul că se dorește alocarea a 5 miliarde de euro pentru Comarnic-Brașov, centura de Sud a Capitalei și autostrada Craoiva-Pitești pe care a calificat-o drept „o năstrușnicie”.

„Estimarea făcută cu BERD, BEI, era de 1 miliard și jumătate pentru Comarnic-Brașov, pe centura de sud era de 0,5 miliarde de euro”, a spus fostul ministru. 

EUROVISION 2013. Tot ce trebuie să știi despre competiția EUROVISION 2013. Cine sunt favoriții