VIDEO | Hillary Clinton îl compară pe Donald Trump cu Hitler, într-un show tv

Publicat: 09 11. 2023, 14:47
Actualizat: 09 11. 2023, 14:48

This browser does not support the video element.

Hillary Clinton, fost secretar de stat al SUA, a făcut o paralelă între Donald Trump și Hitler, în emisiunea matinală The View, de la ABC.

Clinton a spus că Adolf Hitler a fost „ales în mod legal”, în timp ce a avertizat despre ce s-ar putea întâmpla dacă fostul președinte Donald Trump va câștiga un nou mandat la Casa Albă, în 2024.

Întrebată de gazda emisiunii ce s-ar întâmpla dacă Trump ar fi ales în 2024, Clinton a răspuns că nici măcar nu se poate gândi la asta și a adăugat: „Cred că ar fi sfârșitul țării noastre așa cum o cunoaștem”. Dacă în primul mandat, Trump a fost „mai reținut”, într-un al doilea ar fi și mai rău, a continuat Clinton.

Cred că ar fi și mai rău acum, pentru că a fost oarecum reținut, crezi sau nu, în primul mandat, de oameni pe care i-a angajat pentru că credea că vor fi alături de el și i-au rezistat. Și acum el va găsi, dacă va mai fi vreodată lângă Biroul Oval, oameni care nu au principii, fără conștiință, care sunt total legați de averea lui… Când eram secretar de stat, obișnuiam să vorbesc despre „unul și gata”, a spus fostul candidat la președinția Statelor Unite.

Întărind previziunea sumbră despre cum ar arăta un al doilea mandat de președinte al lui Trump, Hillary Clinton a făcut o paralelă cu Hitler.

Oamenii erau aleși în mod legitim și apoi încercau să elimine alegerile, să elimine opoziția și să elimine o presă liberă. Și ai putea vedea asta în țările în care, ei bine, Hitler a fost ales în mod legal, nu? Și, dintr-o dată, cineva cu acele tendințe, tendințe dictatoriale, autoritare ar fi de genul, bine, o să închidem asta, o să-i aruncăm pe acești oameni în închisoare. Și, de obicei, nu transmiteau asta. Trump ne spune ce intenționează să facă.

CITEȘTE ȘI:

Dmytro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe: ”Cei care susțin că Ucraina ar trebui să negocieze acum cu Rusia sunt NEINFORMAȚI sau induși în eroare”

Coaliția guvernamentală din Germania intenționează să aloce 12 miliarde de euro pentru stimularea sectoarelor industriale