VIDEO | Încep exproprierile pentru centura Comarnic. Lucrările vor demara în primăvară și durează 21 de luni. Cum va arăta drumul la final

Publicat: 02 11. 2023, 14:25
Actualizat: 02 11. 2023, 16:47

This browser does not support the video element.

Guvernul a aprobat în ședința de joi un act normativ pentru declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor pe traseul centurii Comarnic. 

Centurile Comarnic și Bușteni sunt proiecte critice pentru fluidizarea circulației pe DN1 Valea Prahovei, în lipsa autostrăzii Ploiești-Brașov.

Șoseaua de centură va ocoli orașul Comarnic și DN1 prin partea de vest. Va avea două benzi de circulație, pe o lungime totală de șase kilometri.

Proiectul este derulat în parteneriat cu Consiliul Județean Prahova. Contractul pentru proiectarea și execuția variantei Comarnic a fost semnat pe 22 mai 2023 cu Asocierea Frasinul – Arthenis.

Lucrările sunt programate să înceapă în primăvara anului viitor, iar durata de execuție este de 21 de luni.

Conform președintelui Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, valoarea contractului este de 236 de milioane lei și include trei poduri noi peste râul Prahova, un nou pasaj peste râul Prahova, precum și dublarea podului de pe Drumul Județean 101 R.

CITEȘTE ȘI:

Guvernul se concentrează pe îndeplinirea țintelor pentru cererea de plată numărul 3 / România va beneficia de 3 miliarde euro din PNRR

VIDEO | Marcel Ciolacu face apel la miniștrii săi să trateze cu prioritate Legea pensiilor/ Vreau să adoptăm această Lege până pe 20 noiembrie