VIDEO | Klaus Iohannis, prima activitate publică, după o lună / Președintele l-a primit în vizită pe premierul Vietnamului

Publicat: 22 01. 2024, 17:14
Actualizat: 22 01. 2024, 17:25

This browser does not support the video element.

Președintele Klaus Iohannis l-a primit, luni, la Palatul Cotroceni pe premierul Republicii Socialiste Vietnam, Pham Minh Chinh. 

Este primul eveniment public al președintelui Iohannis, după mai bine de o lună de absență.

Sunt bucuros, domnule prim-ministru, că, după ce ne-am întâlnit de două ori, aţi decis să vizitaţi ţara despre care sper că aveţi amintiri foarte frumoase” i-a spus Iohannis premierului vietnamez, care l-a salutat în limba română.

Prim-ministrul Pham Minh Chinh a stat aproape 10 ani în România, unde și-a făcut studiile și a activat în cadrul Ambasadei Hanoiului la București.

Premierul însuși și-a declarat, luni, într-o declarație comună cu premierul Ciolacu „amintirile de neuitat”, pe care le are despre țara noastră.

Președintele Iohannis a început activitatea, pe anul acesta, pe 22 ianuarie. Absența sa și agenda goală l-au determinat pe deputatul AUR Adrian Axinia să depună la o secție de poliție o cerere de dispariție a cetățeanului Klaus Werner Iohannis.

Iar jurnaliștii de la Libertatea au solicitat Administrației Prezidențiale să le comunice situația concediilor președintelui. Palatul Cotroceni a răspuns că Iohannis nu a avut concediu de la preluarea mandatului, conform sursei citate.

Începând de la depunerea jurământului în funcție, președintele Klaus Iohannis nu s-a aflat în concediu de odihnă, în sensul noțiunii definite de legislația muncii, a precizat Administrația Prezidențială pentru Libertatea.

CITEȘTE ȘI:

Țara își caută președintele / Cetăţeanul Klaus Werner Iohannis e dat DISPĂRUT la secția de poliție

VIDEO | Unde este Klaus Iohannis? „Să-i tăiem din salariu”, propune Ion Cristoiu

Fermierii, apel la Iohannis, Ciolacu și Barbu: „În caz contrar toți trei ar trebui să vă asumați și suportați consecințele intensificării protestelor”