VIDEO. Lucian Bode, bilanț la final de mandat la Interne: „Privind retrospectiv, perioada a fost caracterizată în primul rând de responsabilitate”

Publicat: 14 06. 2023, 14:37
Lucian Bode / Sursa foto: captură video

Lucian Bode a declarat, miercuri, la bilanțul de la finalul mandatului de ministru al Afacerilor Interne, că și-a asumat preluarea portofoliului „într-un context național și internațional deloc ușor, plin de provocări la scară istorică, precum pandemia și războiul”.

Bode a preluat mandatul de ministru al Internelor în noiembrie 2019.

„Preluarea mandatului de ministru al Afacerilor Interne a avut loc într-un context național și internațional deloc ușor, plin de provocări neobișnuite la scară istorică, precum pandemia și războiul la frontierele țării. Acest lucru a necesitat adoptarea unei conduite proactive și a fost caracterizată în principal de măsuri instituționale și de prevenire și combatere a efectelor negative ale pandemiei, respectiv a consecințelor umanitare și de securitate generate de agresiunea militară fără precedent, absolut nejustificată, a Federației Ruse asupra Ucrainei.

Toate aceste aspecte au necesitat adoptarea unor decizii coerente și luarea unor măsuri instituționale anticipative și eficiente în domeniul ordinii și siguranței publice. Modul de lucru a fost unul proactiv, bazat pe criterii de eficiență, atât la nivel individual, cât și la nivel de echipă, orientat spre a construi un sistem care să răspundă realităților curente și să vină cu soluții care să consolideze domeniul afacerilor interne”, a spus, Lucian Bode, la final de mandat.

Lucian Bode, care în prezent este ministru interimar la Interne, a continuat să își prezinte în termeni laudativi activitatea din ultimii aproape patru ani.

„Privind retrospectiv, perioada mandatului meu a fost caracterizată în primul rând de responsabilitate și aplecare către soluționarea problemelor structurale ale Ministerului Afacerilor Interne, creșterea rezilienței și adoptarea unor soluții inovatoare la provocările existente. Încă de la început mi-am propus ca expertiza și experiența personalului Ministerului Afacerilor Interne să fie puse exclusiv în slujba cetățeanului. În acest sens, am impus schimbarea paradigmei la nivelul management-ului strategic și operațional cu privire la asigurarea misiunilor și responsabilităților fundamentale ale MAI. Mă refer aici la gestionarea ordinii și siguranței publice, la securizarea frontierelor, la gestionarea situațiilor de urgență, la optimizarea proceselor din domeniul resurselor umane și asigurării logistice și, nu în ultimul rând, la optimizarea relațiilor cu cetățeni”, a adăugat sursa citată.

Lucian Bode va preda portofoliul de la Interne colegului său de partid Cătălin Predoiu, după rocadă guvernamentală. În schimb, el va ocupa funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților. (Detalii suplimentare aici…)