VIDEO | Marcel Boloș „îl supără” pe premierul Ciolacu. Cum a încurcat Guvernul calculele pe salariul minim

Publicat: 28 09. 2023, 15:05
Actualizat: 28 09. 2023, 15:21

This browser does not support the video element.

Astăzi în ședința de guvern, a fost aprobat o Hotărâre de Guvern privind creșterea salariului minim brut cu 10%. La finalul ședinței, purtătorul de cuvânt a oferit explicații vis a vis de suma cu care ar crește salariul minim, în condițiile în care în spațiul public au apărut informații contradictorii.

Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Executivului, a explicat că de noua majorare vor beneficia peste un milion și jumătate dintre salariați. Măsura ar urma să între în vigoare de la 1 octombrie 2023.

Executivul a stabilit ca de la 01/10/2023 salariul minim brut pe țară garantat în plată crească la 3.300 lei lunar, de la 3000 cât este în prezent. Este o creștere de 10% de care vor beneficia 1.80067000 de salariați, a spus Mihai Constantin.

Nu mai mult decât de ieri, Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat miercuri, la Digi24 că salariul minim net pe economie va crește cu doar 83 de lei: „Net, creșterea salariului minim pe economie este de 83 de lei, măsură cuprinsă în programul de guvernare al Coaliției. Este o măsură agreată deci cu siguranță se va pune în aplicare, conform termenului care va fi stabilit în Coaliție”, a afirmat Marcel Boloș.

Întrebat despre suma cu care va crește salariul minim, purtătorul de cuvânt al Guvernului a explicat că, conform calculelor obținute de la Ministerul Muncii, salariul net ar urma să crească la 2.079 lei, adică o creștere cu 181 de lei față de cât este în prezent.

Calculele Ministerului Muncii arată că net asta înseamnă o plată de salariul minim net 2.079 lei, o creștere cu 181 lei față de prezent, a precizat Constantin.

De dimineață, din informațiile publice, Ministerul Muncii comunicase o sumă de 98 de lei, privind creșterea salariului minim pe economie. Rămâne de văzut care dintre cele 3 variante este cea corectă, având în vedere datele diferite date de reprezentanții Guvernului.

CITIȚI ȘI:

VIDEO EXCLUSIV | Marcel Ciolacu propune două mandate pentru fiecare funcție, pentru că „puterea te îmbată”. Ce spun aleșii?

VIDEO | Premierul Marcel Ciolacu anunță modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanța: „Sorin Grindeanu lucrează la viteză maximă”