VIDEO Marcel Ciolacu, întâlnire cu șefa regională a Băncii Mondiale/„Fondurile alocate pentru investiții sunt de peste 7% din PIB în bugetul din 2024”

Publicat: 13 12. 2023, 15:21
Actualizat: 13 12. 2023, 18:19

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, miercuri, cu o o delegație a Băncii Mondiale, condusă de Marina Wes, director regional pentru Uniunea Europeană. Potrivit primului-ministru, „fondurile alocate pentru investiții sunt de peste 7% din PIB în bugetul pentru 2024”.

Pregătirea bugetului pentru anul 2024 a fost una dintre temele principale în cadrul discuțiilor cu delegația Băncii Mondiale, transmite Palatul Victoria. Marcel Ciolacu i-a transmis Marinei Wes obiectivele urmărite de Guvern în configurarea alocărilor bugetare pentru anul viitor, în contextul punerii în transparență a legii bugetului de stat pe 2024.

Sumele direcționate către investiții ocupă o pondere importantă în structura bugetului pentru 2024, de peste 7% din PIB. Guvernul are în vedere, de asemenea, introducerea unui set de măsuri noi pentru combaterea evaziunii fiscale și înființarea unei structuri interinstituționale care să asigure coerența implementării acestor măsuri, a subliniat prim-ministrul Ciolacu.

Șeful Executivului a evidențiat și eforturile făcute de țara noastră pentru creșterea ratei de absorbție a fondurilor europene, arătând că România va încheia actualul exercițiu financiar cu o rată de absorbție de aproximativ 97%. (detalii AICI)

Potrivit Guvernului, directorul regional al Băncii Mondiale Marina Wes și-a exprimat disponibilitatea Băncii Mondiale de a sprijini în continuare autoritățile române, atât în privința eficientizării politicilor de colectare fiscală, cât și în combaterea evaziunii fiscale.

Marcel Ciolacu s-a întâlnit ultima dată cu șefa regională a Băncii Mondiale pe 7 septembrie, în contextul pregătirilor pentru următorul Cadru de parteneriat de țară (Country Partenrship Framework) cu instituția financiară internațională. (detalii AICI)

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Cu ce s-a ales Volodimir Zelenski în urma întâlnirii cu Joe Biden / Avertismentul președintelui SUA pentru republicanii din Congres

Poliția Locală poate sancționa conducătorii de TROTINETE electrice/ Legea a fost promulgată miercuri de Klaus Iohannis