VIDEO | Marcel Ciolacu s-a înțeles cu băncile / Comisioanele nu vor fi majorate

Publicat: 06 11. 2023, 19:50
Actualizat: 06 11. 2023, 19:51

This browser does not support the video element.

Luni seară, premierul Marcel Ciolacu a avut o discuție cu reprezentanții Asociației Române a Băncilor. La întâlnire, ambele părți au convenit ca, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice, comisioanele bancare să nu fie majorate.

Întâlnirea a avut loc in contextul în care Banca Transilvania anunțase săptămâna trecută majorarea comisioanelor la operațiunile cu numerar, începând cu 1 ianuarie 2024.

Însă, BT a transmis luni că a decis să amâne, pentru moment, orice creștere a comisioanelor la operațiunile cu numerar. Citește mai multe aici. 

Premierul i-a asigurat pe reprezentanții instituțiilor bancare că România „nu are o problemă economică”, însă și-a asumat măsurile pentru combaterea evaziunii pentru a „asigura sustenabilitatea economică”.

România nu are o problemă economică. Avem resurse naturale și forță de muncă bine calificată, investiții străine în creștere și un nivel ridicat al investițiilor publice. Pentru a asigura sustenabilitatea economică avem nevoie însă de combaterea evaziunii, reducerea cheltuielilor bugetare și creșterea performanței în administrația publică. Ne-am asumat cu fermitate aceste obiective și le vom atinge prin aplicarea pachetului de măsuri economice, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Reprezentanții Guvernului și cei ai Asociației Române a Băncilor au stabilit un mecanism permanent de consultare, la care să participe și Banca Națională a României, a informat Executivul.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că va avea discuții și cu reprezentanții IMM-urilor despre măsura limitării plăților cu cash.

CITEȘTE ȘI:

Proiect de lege. Deputatul PNL Adrian Cozma vrea revenirea la starea de dinaintea limitării utilizării banilor cash / E o lipsire de libertate

Sorin Grindeanu, anunț de ULTIMĂ ORĂ: „Toate proiectele finanțate din PNRR intră, de astăzi, în linie dreaptă”