VIDEO | Marcel Ciolacu: Un guvern responsabil taxează veniturile excepționale / Grindeanu aplaudă supraimpozitarea băncilor

Publicat: 29 09. 2023, 19:18
Actualizat: 29 09. 2023, 19:24

This browser does not support the video element.

La Conferința județeană a PSD de la Hunedoara, Marcel Ciolacu a vorbit despre taxarea marilor companii, inclusiv băncile, care va fi modificată prin lege pe care premierul și-a asumat răspunderea. 

Un guvern responsabil taxează veniturile excepționale, consideră premierul Ciolacu.

Toată lumea își dorește un sistem bancar solid. România are un sistem bancar solid. Cred că vreo 42 de bănci avem, adevărat, România se împrumută mai scump pentru că este o țară cu un risc ridicat, pentru că avem cea mai lungă frontieră cu o țară aflată în război. Când ai venituri suplimentare, un guvern responsabil vine și impozitează aceste venituri excepționale, fiindcă ele sunt excepționale prin definiție. Sunt pe o perioadă limitată.

La rândul său, prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, aplaudă supraimpozitarea băncilor și a multinaționalelor.

Nu pot decât să aplaud, ca om de stânga, că se supraimpozitează băncile. Vă rog să vă uitați pe profitul de anul trecut al acestui sector financiar-bancar și o să vedeți că într-o perioadă în care nu am avut neapărat creștere economică, sectorul cu cele mai mari profituri cine l-a avut? Băncile.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Marcel Ciolacu acuză presiuni din partea operatorilor de jocuri de noroc: „S-a terminat cu haiducia”

VIDEO | Marcel Ciolacu: Dacă nu intram în coaliție, acum aveam 60% / Sorin Grindeanu refuză o alianță electorală cu PNL