VIDEO Marius Budăi, despre propunerea Ralucăi Turcan de majorare a pragului de impozitare pentru pensii: „Asta înseamnă practic o impozitare progresivă. Cred că PNL și-a schimbat viziunea”

Publicat: 26 09. 2022, 22:34
Actualizat: 26 09. 2022, 22:34

This browser does not support the video element.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, consideră că majorarea pragului de impozitare al pensiilor din România de la 2.000 la 3.000 de lei este de fapt o „impozitare progresivă”. O măsură pe care PNL a criticat-o intens atunci când social-democrații au lansat-o în spațiul public.

Fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan, propune ca pensiile mai mici de 3000 de lei fie scutite de impozit.

Întrebat cum comentează această mișcare a liberalilor, Marius Budăi spune: „ E o schimbare de viziune la PNL și poate e un lucru bun. Asta înseamnă practic o impozitare progresivă. Cred dacă PNL și-a schimbat viziunea asupra impozitării progresive, suntem extrem de deschiși în coaliție lucrăm la acest proiect și decidem ca atare.

De asemenea, întrebat dacă PSD ar susține o astfel de propunere, ministrul Muncii a afirmat: „Eu o văd ca pe o propunere care vine într-o susținere și într-o deschidere de dialog pentru o impozitare progresivă. Discuția de bază și elementul de bază este impozitarea progresivă. Această scutire până la 2000 de lei tot PSD a făcut-o.

Colegii noștri din coaliție, de la PNL au fost când noi am încercat punem pe masa discuției, pe masa dialogului în coaliție, o discuție despre o posibilă impozitare progresivă în România, au sărit în sus, nu. Acum vin dumnealor cu o propunere ca acesta”, a spus el.

Marius Budăi consideră că dacă s-ar mări pragul de la care pensiile ar fi scutite de impozit de la 2.000 de lei (cât este în prezent n.red) la 3.000 de lei înseamnă o impozitare progresivă.

„O mărire de prag este ca și cum veni cu un cu impozitare progresivă”.

Când moderatorul de la Antena 3 l-a contrazis pe ministrul Marius Budăi că o astfel de majorare a pragului de impozitare nu reprezintă „o impozitare progresivă”, ministrul Muncii s-a eschivat spunând că „PSD are o viziune diferită, iar această discuție „nu-i interesează pe cetățenii români la această vreme și în nici într-un caz pe seniorii României”.