VIDEO | Nicolae Ciucă: Armata are un rol deosebit în evoluția statului român

Publicat: 07 12. 2023, 15:36
Actualizat: 07 12. 2023, 17:14

This browser does not support the video element.

Președintele Senatului și fost șef al Statului Major General, Nicolae Ciucă, a evocat rolul armatei în evoluția statului român. Liderul liberal a participat la evenimentul dedicat împlinirii a 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național. 

În discursul său, Nicolae Ciucă a făcut o paralelă între Armată și Biserică, pe care le consideră „doi stâlpi de bază ai națiunii”.

Pentru că ne place această paralelă între armată și biserică, pentru militari, Muzeul Militar Regele Ferdinand I, este ca o biserică pentru că intrăm acolo și putem să simțim spiritul ostașului român, putem să simțim dovada lui de sacrificiu în toate momentele importante când a fost chemat să se sacrifice pentru țară. Putem să vedem evoluția Armatei Române, a dotării, a culturii militare și totodată putem, atunci când suntem acolo, să ne și rugăm pentru cei care sub drapel s-au sacrificat pentru țară.

La împlinirea celor 100 de ani de activitate, Nicolae Ciucă şi-a exprimat convingerea că în toată această perioadă instituția a reușit să creeze „o coerență pentru tot ceea ce înseamnă pasiunea pentru istorie în general şi pentru istorie militară, în mod special”

Sunt acei reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, șeful Statului Major al Apărării, conducerea Muzeul Militar Regele Ferdinand I și doresc să le mulțumesc pentru modul în care au reușit să păstreze, să gestioneze și să dezvolte Muzeul Militar, să-i țină porțile deschise și să atragă interesul nu doar a celor care poartă uniformă, ci a tuturor celor care sunt interesați de istoria poporului român, pentru că acolo este și istoria poporului român, dar și istoria artei militare și sunt convins că în acești 100 de ani au reușit să creeze o coerență pentru tot ceea ce înseamnă pasiunea pentru istorie în general și pentru istorie militară în mod special, a spus Nicolae Ciucă.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Când și cum ne alegem președintele? / Ciolacu propune parlamentare între prezidențiale/ Ciucă vrea comasare / Ce spune Opoziția

Mesajul lui Marcel Ciolacu la ONU: România iubește pacea și aspiră la soluționarea divergențelor de interese între țări