VIDEO | Președintele CJ Dolj Cosmin Vasile: Înființăm la Craiova un centru regional pentru tratarea cancerului

Publicat: 15 11. 2023, 15:04
Actualizat: 15 11. 2023, 15:06

This browser does not support the video element.

Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile a anunțat că va depune documentele pentru autorizații de construcția unui centru pediatric modern pentru depistare, diagnosticare și tratare a pacienților în oncologia pediatrică. 

Valoarea totală a proiectului se va ridica la 177,9 milioane de lei, din care 100 de milioane sunt rezervate pentru construcții și montaj. Banii vin din fonduri europene, prin Programul Operațional de Sănătate.

Din păcate, vorbim de o boală a secolului, de o boală urâtă, care afectează inclusiv copiii. Săptămâna aceasta depunem documentele pentru autorizații de construcție. Prin Programul Operațional de Sănătate vom construi acest centru de pediatrie și oncologie pediatrică. Vor fi cabinete interdisciplinare pentru consultul pacienților și dorim să le legăm într-un mănunchi, radioterapia, oncologia și oncologia pediatrică și suntem în strategia Ministerul Sănătății să înființăm la Craiova un centru regional pentru tratarea cancerului, a declarat Cosmin Vasile pentru Gândul Exclusiv.

Luna aceasta, la Craiova, se finalizează reabilitarea Clinicii de oncologie pe fondul europene, un proiect pe Programul Operațional Regional, a anunțat șeful CJ Dolj.

Am reabilitat radioterapia și împreună cu Spitalul Județean a fost atrasă o finanțare de la Banca Mondială pentru un aparat de radioterapie, e absolut ultimă generație, având două aparate de radioterapie acum. Și-am dorit ca lângă oncologie, radioterapie să aducem o investiție care să se adreseze oncologiei pediatrice, a mai spus președintele CJ Dolj.

Potrivit studiului de fezabilitate, aprobat săptămâna trecută de consilierii județeni, Centrul de pediatrie va cuprinde următoarele: sector spital, sector ambulatoriu, sector de servicii tehnico-medicale de diagnostic și tratament, sector de intervenții și sector de investigații – explorări funcționale.

Urmărește interviul integral.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO| Sorin Grindeanu, în inspecție pe Autostrada A0/ „Ne-am propus ca până în luna iunie-iulie 2024 să finalizăm legătura dintre A1 și A2 pe A0 SUD”

Legea pensiilor intră pe 20 noiembrie la vot în plenul Camerei Deputaților/ Termenul de depunere a amendamentelor este 17 noiembrie