VIDEO| Sorin Grindeanu, în inspecție pe Autostrada A0/ „Ne-am propus ca până în luna iunie-iulie 2024 să finalizăm legătura dintre A1 și A2 pe A0 SUD”

Publicat: 15/11/2023, 14:37
Actualizat: 15/11/2023, 15:00

Aflat în inspecție pe cele trei loturi ale Autostrăzii A0 Sud, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a precizat că își dorește ca până la jumătatea anului 2024, legătura dintre A1 și A2 pe autostrada A0 pe varianta sudică fie finalizată. Declarațiile ministrului au fost făcute în prezența directorul CNAIR, Cristian Pistol și a președintelui CJ Ilfov, Hubert Thuma.

Sorin Grindeanu este ministrul care are în derulare cele mai multe proiecte la ministerul său. Potrivit unui memorandum adoptat de Guvern pe 2 noiembrie, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii se situează pe primul loc cu un număr de 108 proiecte de investiții publice semnificative aflate în diferite stadii de implementare, având o valoare actualizată totală de 251.591.859 mii lei și un rest de finanțat până la finalizare de 180.356.985 mii lei. (detalii AICI)

În acest context, Sorin Grindeanu a mers în inspecție pe șantierul Autostrăzii A0, unul dintre proiectele asumate de Guvern. Aici, ministrul Transporturilor a dat asigurări că până la jumătatea anului 2024 (iunie/iulie) varianta sudică a AO să fie finalizată pe cele 3 loturi.

Grindeanu a avertizat constructorul grec care operează lucrările de pe lotul 3 să se mobilizeze „mult mai bine” ca autostrada să poată fi dată în circulație în termenul prevăzut.

Ne-am propus ca până undeva la jumătatea anului viitor, adică undeva în sfârșit de iunie-iulie, lotul, rog, acela este lotul trei, lotul doi și lotul unu este celălalt de care vorbeam mai devreme, fie finalizate toată legătura dintre A1 și A2 pe autostrada A0pe varianta sudică fie dată în circulație undeva la jumătatea anului viitor. Am avut o discuție și cu cei de de pe lotul trei, cei de la compania grecească. Eu sper ca în perioada următoare mobilizarea fie una mult mai bună, astfel încât termenul de iunie-mai-iunie 2024 fie unu care fie atins și dăm în circulație, așa cum am spus, A0 Sud, toate cele trei loturi, a spus Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu: Progres de peste 95% pe lotul 2 al A0

Referitor la lotul 2 din Autostrada A0, ministrul Transporturilor a precizat că lotul este finalizat în proporție de peste 95% și că a primit și din partea constructorului de pe lotul 3 asigurările necesare pentru ca acesta să își ducă angajamentul la final.

Potrivit lui Grindeanu, „există șanse ca și acei 7km din lotul trei poată fi dați în circulație anul acesta”.

„Așa cum bine vedeți, lotul doi este aproape finalizat, suntem pe la 95% progres, poate chiar mai bine. În schimb, mi-aş dori şi am toate asigurările din partea constructorului, ca pe lotul 3, partea care se duce până la DN4, la drumul spre Călăraşi, să se termine tot în acest an pentru a face o legătură de aici la DN4 şi să folosească inclusiv 7 kilometri în plus din lotul 3. Există şanse ca şi acei 7 kilometri din lotul 3 să poată fi daţi în circulaţie anul acesta”, a spus ministrul.

Cristian Pistol: Lucrările de pe lotul 2 vor fi finalizate în luna decembrie 2023 pe toți cei 16,3 km

Și șeful CNAIR, Cristian Pistol, a transmis că toți cei peste 50km de autostradă ai A0 ar putea fi dați în folosință la jumătatea anului viitor.

„La mijlocul anului viitor ar trebui circulăm pe toți cei 50 și un pic de kilometri de autostradă, asta însemnând legătura între A1 de la Pitești și A2 care duce la Constanța pe semi-inelul nordic, a spus directorul CNAIR, Cristian Pistol.

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Justin Trudeau transmite Israelului că „uciderea copiilor” trebuie să înceteze / „Chiar și războaiele au regulile lor”

Legea pensiilor intră pe 20 noiembrie la vot în plenul Camerei Deputaților/ Termenul de depunere a amendamentelor este 17 noiembrie

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor