VIDEO | Școlile din Ilfov se transformă în opere de artă. Elevii vor dezvolta o legătură emoțională pozitivă cu spațiile școlare

Publicat: 11 10. 2023, 11:05

Echipa președintelui Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, sub îndrumarea arhitectului șef, Olivia Oprescu, au dat startul unui proiect care va revoluționa aspectul și atmosfera școlilor din județ.

Școala nr. 3 din Bălăceanca și Școala Primară nr. 1 din comuna Dascălu sunt primele care au beneficiat de această schimbare. Concret, clădirile școlilor vor fi transformate prin „intervenții estetice creative, care includ picturi pe fațade și stickere în interiorul clădirilor”, transmite Consiliul Județean Ilfov.

Proiectul nostru depășește aspectul estetic. El deschide porți către o educație mai creativă. Culorile, simbolurile și personajele care înfrumusețează spațiile școlare vor stârni curiozitatea pentru cultură, istorie și știință. Prin inițiativa noastră, transformăm zidurile în pânze ale imaginației și revitalizăm comunitățile. Elevii vor dezvolta o legătură emoțională pozitivă cu spațiile școlare, iar părinții vor avea încredere în mediul educațional în care își cresc copiii.

Această inițiativă a început cu un proiect pilot în timpul vacanței școlare, iar la începutul anului școlar, elevii celor două școli au descoperit rezultatele acestei transformări.

CJ Ilfov încurajează comunitatea de afaceri din județ să se alăture eforturilor prin programul ,,Adoptă o Școală”. Astfel, fiecare copil va avea o șansă de a se bucura de un mediu școlar îmbunătățit și inovator.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Parlamentul României a adoptat Declarația în care condamnă atacurile teroriste îndreptate împotriva Statului Israel şi a populaţiei civile

SURSE:Două persoane, reținute în dosarul privind fraudarea unui concurs la Ministerul Sănătății / În total, cinci persoane din comisie au fost audiate