VIDEO | STABILITATEA duce PSD și PNL împreună pe listele electorale din 2024. Marcel Ciolacu: Facem politică!

Publicat: 12 09. 2023, 14:01
Actualizat: 12 09. 2023, 14:01

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat marți că poartă discuții cu liderul Partidului Național Liberal pentru elaborarea unor liste comune de candidați la alegerile locale și parlamentare. Facem politică, a spus premierul. 

Răspunzând unei întrebări pe acest subiect, președintele social-democraților a reamintit cum au ajuns cele două partide, PSD și PNL, să formeze guvernul.

N-aș vrea să vă reamintesc contextul, când a intrat Partidul Social Democrat la guvernare, eram în plină criză socială și era o incoerență guvernamentală acută. Da, ăsta este adevărul, nu pot să și nu vreau să-i deranjez sau să-i supăr pe colegii mei.

Așa e în politică, se poată discuții, a spus Marcel Ciolacu, într-o completare a unei declarații anterioare. După reuniunea Consiliului Politic Național al PSD, din 2 septembrie, premierul a fost întrebat dacă se prefigurează liste comune la alegerile din 2024. Ciolacu a răspuns atunci că va discuta cu președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu a mai fost întrebat dacă o candidatură comună implică și alegerile prezidențiale și a răspuns printr-o ironie.

Eu aș merge și la Comisia Europeană să avem candidat comun.

Pe 4 septembrie, Nicolae Ciucă excludea posibilitatea de a candida pe liste comune cu PSD, anul viitor. În prezent, nu există nicio “proiecție de Coaliție” a spus Ciucă, după ședința Biroului Politic Național al partidului.

PNL are o abordare în care își va planifica modul de abordare a anului 2024 de unul singur. Sigur, tot acest acest aspect al coalițiilor politice urmează să fie dezbătute. Este un proces în analiză pentru ședința de luna următoare. Chiar astăzi, domnul prim-vicepreședinte a prezentat calendarul nominalizărilor și al tuturor activităților premergătoare intrării în anul electoral.

Tonul l-a dat președintele României, Klaua Iohannis, care a declarat pe 1 septembrie, din Delta Dunării, că își dorește ca actuala Coaliție s„ă performeze bine și să primească suficiente voturi la alegerile care urmează”.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Posibilă alianță PSD-PNL în alegerile viitoare? Marcel Ciolacu: O să vorbesc cu Nicolae Ciucă

PNL vrea să înghită ALDE până la alegeri. Nicolae Ciucă exclude listele comune cu PSD, la alegerile din 2024