VIDEO Zona Deltei Dunării este protejată de drone. Klaus Iohannis: Sistemul anti-dronă este „in place”

Publicat: 26 10. 2023, 19:34
Actualizat: 26 10. 2023, 22:47

This browser does not support the video element.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat înainte de reuniunea Consiliului European, de la Bruxelles, că sistemul anti-dronă din zona Deltei Dunării este „in place”, adică este poziționat și funcționează. 

Şeful statului a spus că la radare s-a îmbunătățit aliniamentul, în sensul că s-a coborât înălțimea de detectare până aproape de nivelul solului.

Acest sistem anti-dronă este in place, cum se spune. Funcționează. Noi avem dotări anti-dronă care sunt poziționate deja, unele provin din unități armate din România. Altele provin de la Aliați. În momentul de față există un aliniament foarte bun și la radare s-a coborât, știți că a fost inițial o problemă pentru că radarele detectau numai ce este peste 600 de metri, acum s-a coborât foarte mult, aproape până în zona solului. Se continuă cu îmbunătățirea întregului aliniament, fiindcă trebuie să evităm astfel de incidente, a declarat Klaus Iohannis.

Reamintim că președintele Iohannis a declarat pe 5 octombrie că a primit răspunsuri „foarte concrete” la teleconferința inițiată de Joe Biden cu liderii din UE și NATO, unde s-a discutat despre subiectul dronelor căzute pe teritoriul României

Împreună cu NATO suntem practic în clar cum vom aduce o apărare anti-dronă suplimentară în zona respectivă, a transmis președintele.

De asemenea, premierul Marcel Ciolacu a anunțat în vizita la Kiev că România și Ucraina vor avea ”o abordare nouă” pentru a preveni atacurile rusești asupra infrastructurii strategice a Ucrainei, la frontiera cu România.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO UPDATE | O dronă rusească a căzut în această dimineață în județul Tulcea, la 3 km distanță de Plauru/ Posibilă explozie

Angel Tîlvăr a spus TOT în Parlament. Cine este de vină pentru dronele căzute pe teritoriul României