Viktor Orban, alături de Kelemen Hunor într-o procesiune prin centrul Clujului. Peste 1.000 de oameni li s-au alăturat. FOTO

Publicat: 30 09. 2017, 16:35

Viktor Orban a asistat, sâmbătă, la o slujbă religioasă la Biserica Reformată Centrală din Cluj-Napoca după care a pornit, într-o procesiune de o jumătate de kilometru prin centrul municipiului, alături de peste 1.000 de persoane, majoritatea preoți reformați, evaghelici și unitarieni din Bazinul Carpatic, și care a avut în frunte o fanfară, până la Institutul Teologic Protestant din Piața Avram Iancu, mulțimea blocând o bandă de circulație.

La Institutul Teologic Protestant, Orban a participat la ceremonia de inaugurare a clădirii renovate a acestuia, la dezvelirea bustului unui episcop reformat din secolul al XIX-lea, Szasz Domokos, și la inaugurarea Muzeului Reformat.

La ceremonie, premierul Ungariei a susținut un discurs care nu a fost tradus în limba română.

În cursul zilei de duminică, Viktor Orban va asista la sfințirea bisericii reformate din comuna Florești de lângă Cluj-Napoca, iar luni va participa la Oradea la deschiderea anului universitar la Universitatea Partium.