Violeta Alexandru, încă un atac la adresa social-democraților: “PNL a crescut alocațiile în ultimii ani, nu PSD!”

Publicat: 01 12. 2020, 13:08
Actualizat: 01 12. 2020, 13:23
Violeta Alexandru, încă un atac la adresa social-democrațiilor: “PNL a crescut alocațiile în ultimii ani, nu PSD!”

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a declarat că alocațiile au crescut, în ultimii ani, grație PNL-ului, actualul partid aflat la guvernare.

Ministrul Muncii promite că, în următorii doi ani, alocațiile vor crește de încă patru ori, în contextul în care România este sufocată de pandemia de coronavirus.

Noi, liberalii, – și nu cred că cineva poate să pună la îndoială acest lucru – am fost cei care au generat în ultimii ani creșteri de alocații și acest lucru e vizibil în toată evoluția dezbaterilor din Parlament. Noi, nu PSD, care pretinde că ține la copii și la familii. PNL a crescut alocațiile în ultimii ani, a crescut cu rata inflației, a dublat când s-a putut, că erau foarte foarte jos. Deci nu se pune problema ca noi să nu înțelegem nevoia creșterii alocațiilor.

În același timp, am făcut această creștere de 20% și vom continua etapizat: încă două creșteri anul viitor și încă două în anul celălalt, ca o dovadă clară a dorinței noastre ca această creștere să poată fi susținută în buget.

Vom continua să mergem pe această linie și sunt convinsă că reprezentanții CCR văd eforturile noastre și de a salva locurile de muncă și de a crea condițiile ca oamenii să muncească în continuare. Am făcut un efort de a salva locurile de muncă. Asta arată angajamentele noastre”, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru: “Pensiile vor crește!”

Săptămâna trecută, Violeta Alexandru a anunțat că și pensiile românilor vor crește în anii următori, potrivit programului de guvernare al Partidului Național Liberal.

Lucrurile sunt clar menționate, pensiile vor crește. Am crescut anul acesta, într-un an dificil economic, vom avea o creștere și în anii următori. Facem afirmația în programul de guvernare ca un angajamat al dorinței noastre de a crește pensiile.

PSD a făcut o promisiune, dar nu s-a ținut de ea. PNL a crescut pensiile și într-un an dificil. Am fost alături de români pentru că știm că din contribuțiile lor se alimentează bugetul din care facem plata pensiilor. Diferența dintre noi și PSD este că noi nu mințim”, a declarat Violeta Alexandru, potrivit România TV.