Viorel Cataramă: Iohannis A UITAT că e președintele românilor, iar Dragnea că Guvernul e al României

Publicat: 29 03. 2019, 15:38

„Dreapta Liberală condamnă cu fermitate declarațiile făcute în data de 28 martie ac. atât de către Președintele României, cât și de către Președintele PSD! Dl. Iohannis a uitat că este Președintele tuturor românilor (nu numai a celor care sunt anti-PSD), iar dl. Dragnea a uitat că Guvernul este al României (nu numai al celor care au votat PSD în alegeri). Atacuri bazate pe supoziții sau surse false, informații în mare parte neadevărate, comportament și limbaj cu indulgență calificat ca fiind la limita tabloidului, lărgesc mocirla în care se scaldă actuala clasă politică și îndepărtează tot mai mult cetățenii de aleșii lor. Este obligatoriu că în spațiul public să fie promovate informații certe și nu bârfe, iar limbajul folosit să promoveze decență, nu scandalul cu orice preț”, a afirmat, vineri, Viorel Cataramă.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că va convoca un referendum pe probleme din justiție în data de 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare, motivând că „așa nu se mai poate”. El a mai spus că în momentul de față, odată cu anunțul privind convocarea unui refrendum pe data de 26 mai, este ilegitimă emiterea unei ordonanțe de urgență în domeniul Justiției.

Șeful statului a adăugat că „golăneala” Guvernului PSD a întrecut orice limită, pentru că social-democrații continuă asaltul la adresa justiției, pornit de când au preluat guvernare.

În replică, Liviu Dragnea a afirmat că referendumul anunțat de Iohannis este „un truc al unui om disperat, speriat, obsedat că partidulețul lui va pierde alegerile europarlamentare, că va pierde prezidențialele și că va începe să dea socoteală pentru casele acelea furate și pentru zecile de dosare închise”.