Viorel Ilie: Se puteau face mai multe, însă PSD a fost mult mai preocupat de jocuri politice

Publicat: 30 08. 2019, 16:18

„Am urmărit în activitatea mea de ministru să răspund nevoilor de dezvoltare ale României. Astfel, una dintre prioritățile asumate a fost o administrație eficientă, iar în acest sens am redus cheltuielile din minister și am fost singurul minister care a făcut reorganizarea”, a afirmat Viorel Ilie, vineri, într-o postare pe pagina de Facebook a ALDE.

Senatorul ALDE a adăugat că partidul din care face parte a înțeles semnalul românilor la alegerile europarlamentare, și astfel formațiunea a acționat în consecință.

„Regretul cu care plec de la guvernare este că se puteau face mult mai multe lucruri în acești ani de guvernare, însă PSD a fost mult mai preocupat de jocurile politice decât de guvernare. De aici vine și semnalul pe care românii l-au transmis la alegerile europarlamentare, semnal pe care ALDE l-a înțeles și a acționat în consecință”, a conchis senatorul ALDE.

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri eliberarea din funcție a miniștrilor ALDE Grațiela Gavrilescu, Anton Anton și Viorel Ilie, după ce aceștia și-au anunțat demisia ca urmare a retragerii ALDE de la guvernare.

Miniștrii Viorel Ilie, Grațiela Gavrilescu și Anton Anton au demisionat, marți, din funcțiile deținute, după retragerea ALDE de la guvernare. Ramona Mănescu este singura care a rămas în Executiv, în funcția de ministru de Externe. Aceasta și-a dat demisia din ALDE.