VIDEO | Virgil Popescu: ”Estimez din aprilie o scădere a preţului la gaze, care va duce şi la o temperare a preţului la energie electrică”

Publicat: 05 01. 2022, 23:32
Actualizat: 06 01. 2022, 13:46

This browser does not support the video element.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, miercuri, că din estimările sale, din luna aprilie va fi o temperare a prețului la gazele naturale, fapt ce va conduce și la o scădere a prețului la energia electrică. 

„Eu estimez, din aprilie încolo, o temperare a preţului la gaz natural, o scădere a preţului la gaz, care, evident, va duce şi la o temperare a preţului la energie electrică. Primăvara şi vara scade consumul, nu va mai fi aşa o presiune pe preţ”, a declarat ministrul Energiei, la Digi 24.

Ministrul susține că fenomenul de „creştere exponenţială a preţului gazului natural sa datorat jocului geo-politic al Federaţiei Ruse, prin Gazprom”.

„E complicat să joci la fel într-o perioadă în care nu ai cerere. Vara, consumul scade foarte mult”, a mai spus ministrul.

Virgil Popescu a subliniat că scăderea preţului la gaz va angrena şi scăderea preţului la energie electrică, însă acesta nu va mai reveni niciodată la nivelul anului trecut: „Nu e aşteptăm la o scădere a preţului la energie electrică la nivelul anului trecut, este clar că aşa ceva nu se mai poate. Preţul certificatului de CO2 a crescut foarte mult”.

El a anunțat că se vor căuta măsuri şi pentru toamna-iarna viitoare.

„Vom vedea ce măsuri vom lua în continuare pentru toamna şi iarna următoare, gândim noi seturi de măsuri care să nu ne prindă nepregătiţi în perioada următoare”,  adăugat ministrul.