Voiculescu le-a cerut lui Ponta și Antonescu a treia suspendare a lui Băsescu

Publicat: 04 10. 2013, 14:43
Actualizat: 31 07. 2014, 14:04

Președintele fondator al PC,  Dan Voiculescu, îi îndeamnă pe parlamentari  să-l suspende din funcție pe Traian Băsescu, susținând că șeful statului a intervenit în justiție când a dicutat cu Tiberiu Nițu despre revocarea procurorului Lucian Papici.

„Traian Băsescu a încălcat din nou, grav, Constituția, încercând să influențeze direct Justiția din România. El a declarat public că a avut o discuție telefonică cu procurorul Tiberiu Nițu pe marginea revocării lui Lucian Papici de la DNA, intervenind în favoarea acestuia”, se aratã într-un comunicat de presã al PC, remis gândul.

Intervenția lui Băsescu trebuie sancționată, spune Voiculescu, suspendarea fiind opțiunea firească.

„Abdicând de la prevederile art.1 alin.4 din Constituție, care consacră separația puterilor în stat, Traian Băsescu a încălcat legea supremă. În aceste condiții grave, în care Băsescu însuși își admite intervențiile pe lângă procurori, ar fi firesc ca majoritatea parlamentară să inițieze o nouă procedură de suspendare a președintelui pentru încălcarea gravă a Constituției”, se mai arată în declarația de presă.

Reacția lui Voiculescu vine după ce președintele Traian Băsescu a declarat că recentele schimbări la vârful DNA reprezintă „o imixtiune a politicului” și vin după două „șocuri”: trimiterea în judecată a lui Voiculescu și finalizarea dosarului Dragnea.