Vosganian, despre vizita în SUA a premierului: Viorica Dăncilă participă alături de mai marii lumii, dar nu i se permite să ia cuvântul

Publicat: 25 09. 2019, 16:08

„Viorica Dăncilă, un fel de Ray Arco al vremurilor noastre. Ray Arco, jurnalist la Holywood, născut la București în 1929, devenise celebru la noi prin faptul că folosea diverse prilejuri pentru a se fotografia cu vedetele californiene ce țineau în mână revista Cinema, dar și alte publicații românești (vezi foto). Respectivele fotografii, publicate în România, i-au creat lui Ray Arco ceva faimă, datorită, firește, vedetelor cu care se fotografia. Acest procedeu e folosit, nu cu la fel de mult succes, de doamna Viorica Dăncilă. Dânsa are o întrevedere cu Rick Perry, secretarul de stat pentru energie, dar el nu-și amintește, într-un mesaj pe Twitter, s-o fi întâlnit!”, a scris Varujan Vosganian, miercuri, pe Facebook.

Deputatul ALDE a adăugat că premierul a avut aceeași strategie, a participat alături de „mai marii lumii” la dezbaterile Națiunilor Unite despre terorism, însă nu i-a fost permis să ia cuvântul.

„Aceeași dnă Viorica Dăncilă participă, alături de mai marii lumii, la dezbaterile Națiunilor Unite despre terorism, dar nu i se permite să ia cuvântul, așa cum se promovase doamna înainte de plecare.
Reușește însă să se fotografieze cu liderii lumii, dar din chipul domniei sale nu se zărește decât un petec blond al pieptănăturii, la un metru de-a curmezișul doamnei Merkel. Hotărât lucru, doamna Dăncilă mai are multe de învățat de la băgărețul și simpaticul Ray Arco”, a conchis Vosganian.

Premierul Viorica Dăncilă a avut, marți, o întrevedere cu secretarul american al Energiei, Rick Perry, context în care a fost semnat un Memorandum de de înțelegere între Guvernele României și Statelor Unite privind cooperarea în domeniul nuclear civil.

În cadrul reuniunii liderilor mondiali pentru combaterea terorismului, Dăncilă a avut o scurtă discuție și cu președintele Franței, Emmanuel Macron. Oficialul român a stat la masă cu Angela Merkel și Boris Johnson.