Vosganian: „Nu-i așa că cei care fac înscenări și distrug carierele unora trebuie susținuți și elogiați, în timp ce victimele trebuie hulite și disprețuite?”

Publicat: 31 03. 2019, 12:57

„Am o nelămurire, stimați parlamentari europeni și protestatari localnici care vă arătați indignați și adresați mesaje de susținere fostei șefe a DNA: – De ce nu v-ați arătat indignați și nu ați trimis mesaje de susținere procurorului general Tiberiu Nițu, când a fost cercetat de DNA? Tiberiu Nițu a demisionat din funcție și s-a dovedit că ancheta a fost o înscenare. – De ce nu v-ați arătat indignați și nu ați trimis mesaje de susținere judecătorului de la Curtea Constituțională Toni Greblă când a fost cercetat de DNA? Toni Greblă a demisionat din funcție și s-a dovedit, iarăși, că ancheta a fost o înscenare”, a scris Varujan Vosganian, duminică, pe Facebook.

„Nu-i așa că cei care fac înscenări și distrug carierele unora trebuie susținuți și elogiați, în timp ce victimele trebuie hulite și disprețuite?”, a completat purtătorul de cuvânt al ALDE.

Reacția acestuia vine după ce Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar de Secția de anchetare a magistraților în dosarul în care are calitatea de inculpat, privind expatrierea din Indonezia a lui Nicolae Popa. Kovesi a contestat măsura la instanța supremă.

Președintele Parlamentului European Antonio Tajani a afirmat, vineri pe Twitter, că este îngrijorat de veștile privind punerea sub control judiciar a Laurei Codruța Kovesi, precizând că PE susține candidatura acesteia la șefia Parchetului UE și că va ridica problema la reuniunea de miercurea viitoare cu liderii grupurilor.

Mai mulți eurodeputați, printre care și câțiva din conducerea Comisiei LIBE, Judith Sargentini și Ana Gomes, au criticat, prin mesaje pe Twitter, măsura controlului judiciar dispusă de Secția de anchetare a magistraților în cazul Laurei Codruța Kovesi, candidat pentru funcția de procuror-șef european.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritas Schinas, a declarat, vineri, că e crucial ca toți candidații înscriși pentru șefia Parchetului European, printre care se număr și Laura Codruța Kovesi, să fie tratați corect și să poată participa la toți pașii procedurii de selecție.