Voturile la sectorul 1 NU se renumără. Reacția lui Clotilde Armand

Publicat: 08 06. 2016, 08:36
Actualizat: 08 06. 2016, 10:47

„Cu unanimitate de voturi, membrii Biroului Electoral al Sectorului 1, după ce au analizat cererea, au respins solicitarea Uniunii Salvați Bucureștiul ca fiind neîntemeiată”, a declarat pentru MEDIAFAX președintele biroului electoral, procurorul Alexandru Stoian.

În urma centralizării, Dan Tudorache (PSD) a obținut 31,07%, Clotilde Armand (USB) 28,77%, Alexandru Nazare (PNL) 19,57%, Eugen Tomac (PMP) 7,32%, iar Laura Chiriac (ALDE) 7,16%.

USB a cerut BEC Sector 1 renumărarea votuirilor în 18 secții „pentru a se stabili în mod obiectiv rezultatele alegerilor” în condițiile în care a constatat „discrepanțe semnificative” între voturile obținute de Clotilde Armand și cele ale USB la consiliul local.

Candidatul USB pentru primăria sectorului 1, Clotilde Armand, a calificat decizia Biroului Electoral de sector de a respinge renumărarea voturilor cerută de USB drept ”un abuz complet”.

”Întâmpinarea noastră a fost respinsă de Biroul Electoral al sectorului 1, compus exclusiv de partidele parlamentare, cu mulți membri PSD, sunt cel mai bine reprezentați. Să știți că este o mare problemă. Am fost anunțați la ora 15 să revenim la ora 19, la 19 ni s-a spus să revenim la 21, la 21 ni s-a spus să revenim la 22, am așteptat, la 22,30, după multe tergiversări, ne-au respins această cerere legitimă și legală și justificată. Nu este corect să nu clarificăm situația. Nu este în regulă, era bine să rezolvăm problema aceasta și pentru domnul Tudorache. El a anunțat că nu se va opune, dar colegii lui de partid s-au opus. Eu până acum am avut încredere că totul se va rezolva în mod civilizat, acum încep să am dubii. Va trebui să mă susțineți pentru a obliga PSD să fie mai corect, mai transparent și să nu folosească aceste metode care sunt antidemocratice. Sunt extrem de supărată, mi se pare că este normal într-o țară ca România, în București, în sectorul 1 trebuie să facem acest efort minim de renumărare a unor voturi. Nu este o cerere abuzivă, oricine care are cifre în fața lui cifre înțelege că are rost să facem această verificare, e un abuz complet”, a transmis Clotilde Armand prin intermediul unui mesaj video postat pe Facebook.