Ziua pactului de coabitare, după VangheLeaks: „Dragnea turna whisky în pahare și Ponta bătea la calculator. Să povestească Antonescu”

Publicat: 01 12. 2014, 11:28

Întâlnirea la care, așa cum au admis, au luat parte și Crin Antonescu din partea PNL, și Liviu Dragnnea, ca martor al PSD, ar fi fost, din spusele lui Marian Vanghelie, una la care Victor Ponta nu ar fi ridicat obiecții.

„Să vă spun partea comică. Știți care a fost reacția? Unul turna whisky în pahare – Dragnea – și domnul Victor Ponta bătea la calculator. Și domnul Crin Antonescu spune: «Domnule președinte, pe ăștia doi i-ai cumpărat»”, a reconstituit Vanghelie momentul consemnat de Băsescu pe textul acordului ca „12.12.2012, ora 22.50″.

Întrebat de unde cunoaște aceste detalii din moment ce nu a fost prezent la Cotroceni, primarul Sectorului 5 a invocat ca sursă a informațiilor „colegi din PNL” care i-ar fi ironizat pe PSD-iști pentru amabilitatea liderilor lor față de Băsescu.

„În viața lor n-au avut curaj să-i spună ceva în față lui Traian Băsescu. Dacă domnul Crin Antonescu vrea să vă spună, poate să vă spună. Întâmplarea e că am aflat. Eu, să vă zic sincer, am aflat de la un coleg liberal”, a spus Vanghelie, la B1.

Fostul vicepreședinte PSD spune că Antonescu n-ar fi vrut să meargă la întâlnirea cu Băsescu, însă Ponta și Dragnea au insistat pentru prezența lui. „S-a rugat trei ore de el să meargă la Cotroceni. Domnul Dragnea. Că «E familia mea», că «Am dosare penale, hai». Râdeau liberalii de noi. Ziceau «Ăștia-s liderii voștri?»”, a deconspirat Vanghelie discuțiile din fostul USL.