Cine a amorsat nucleara în PSD?!

Cine a amorsat nucleara în PSD?!
Publicat: 30/01/2019, 22:28

În prima fază, la o masă la care beau vreo 10-12 meseni, vorbește unul și-l ascultă toți ceilalți. În cea de-a doua fază, după ce s-a băut binișor, vorbește fiecare cu fiecare. În faza cu numărul trei, după ce s-a băut bine, vorbesc toți odată și nu mai ascultă nimeni.

Ei bine, în această fază se află, de azi, „tovărășia” pesediștilor. („tovărășia” asta era o stație de autobuz, prin Năvodari, în tinerețea mea – așa se chema ea – chestie care m-a făcut să mă-ntreb ce se află în dosul/arealul acesteia: un cartier, un oraș, o înțelegere, un șmen; și mă mai întreb încă…)

Atâta agitație în cartierul PSD, unde toți strigă și nu ascultă nimeni, n-am mai văzut din copilăria FSN, când băieții își rupeau capul unii altora, până când au venit minerii, în cadrul celei de-a VI-a mineriade, spre a le rupe, ei, capul la toți – ca să folosesc un „ligament nefericit”, cum ar fi spus senatorul Adrian Păunescu, într-o joi, în Senatul României.

Primul scandal: plecarea lui Mihai Tudose. Din momentul în care a anunțat că rupe lanțul și până l-a rupt, acum 24 de ore, a trecut aproape un an. Faptul că a plecat ieri din PSD cu scandal, mi se pare, așa cum am mai spus-o, un chichirez al înțelesului că, undeva, ceva se-ntâmplă.

Scandalul numărul doi: răzmerița primarilor de mari municipii, uniți, „indiferent de culoarea lor politică”, așa cum remarca un subtil.

Adică, pesediști înfrățiți, iar, cu peneliști, într-un USL al Administrației Publice Locale, și-au dat foc la valizele întovărășite, în fața televiziunilor, după ce guvernul Vasilichii aproape că i-a băgat în faliment, luându-le banii pe care contau, ca să-și mai mărească, încă un rând (la toată lumea), salariile gogonate.

E de la sine înțeles că inginerii financiari ai PSD, cărora le arde buza după lichidități, au convenit ca, decât să se împrumute iar de aiurea, pe dobânzi „nesimțite” (că, oricum, nu-i mai împrumută nimeni), pentru a-și plăti pensii și salarii nesimțite, mai bine își trag ceva miliarde din buzunarele primarilor, moca și fără vise urâte, că oricum, „și ei au fost destul de nesimțiți”.

Doar că, ce să vezi? Socoteala de acasă nu s-a mai potrivit cu aia din târg și nici primarii, scăpați din mână, n-au mai fost ce erau ei, al”dată.

Ceea ce, ca să fim onești, ne arată că Daddy începe să se identifice cu propria-i absență din context.

Buun! Scandalul numărul trei e nașpa-nașpa: viceprimarul de la Capitală, Aurelian Bădulescu, „omul lui Firea”, după cum spun „oamenii lui Dragnea”, a făcut un scandal cât casa, pe motiv că i-a crescut glicemia, consecință a faptului că Codrin Ștefănescu a anunțat că-l dă afară, pe motiv că l-a făcut „trompetă”, întrucât, secretarul general l-a făcut pe Bădulescu „golan” sau ceva.

Dacă lucrurile s-ar fi oprit aici, la faza „ba, p-a mă-tii!”, ar fi fost în suc propriu, ca să ne exprimăm elegant. Dar, pe caz de glicemie, Bădulescu a aruncat PSD în aer: ba i-a făcut bolșevici; ba i-a făcut mincinoși; ba a declarat că i-au cerut să mintă la anchetă, la Parchet și că el a mințit, în direct, la oră de maximă audiență, despre ce s-a-ntâmplat la Guvern pe 10 august; ba a zis că i-au cerut să o „desființeze” pe Firea, în schimbul unor foloase materiale… Cum cine?! Ai lui, pesediștii, pentru care, până mai ieri, murea cu tine de gât. Iar azi a amenințat că de mâine o să verse tot-tot, despre jandarmeriadă. Asta e! Cam nasol!

Pe de altă parte, toată nebunia cu glicemia a plecat de la Codrin Ștefănescu. Omul se dorește ăla din „Scalava Isaura”, care pocnea din bici, pe lângă sclavi, și făcea ce-l tăia „capul”.

Eu am mai spus: n-ar fi exclus ca partidului să i se tragă chiar de la el. Pentru că toate câte le-a spus Bădulescu, omul care știe, chiar azi. Lucruri pe care nu le-a spus Opoziția de când e ea Opoziție!

Iar despre scandalul numărul patru, ce să mai spunem?! Și ăsta a-nceput, tot de ieri, când Tăriceanu ne-a anunțat că el aredisponibilitatea să candideze pentru Cotroceni, și să stăm „liniștiți„… Iar azi, am înțeles și de ce.

Potrivit declarațiilor unor surse pentru știripesurse.ro, ALDE ar fi comandat un sondaj – cică, așa, de simulare – pentru prezidențiale. Și, șoc: președintele partidului, Popescu-Tăriceanu, ar avea o intenție de vot de 41 de procente, în cazul în care ar candida din partea alianței PSD-ALDE. Iar dacă nu, mai spun sursele, „cu un candidat propriu, PSD va pierde alegerile”.

Deci, cum spuneam: toți vorbesc deodată și nimeni nu ascultă.

Așa că, mâine, primarii vor primii banii.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
EXCLUSIV | El este presupusul amant al Irinei! Cu el l-a 'tradus' pe Dragne
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
Corina Creţu: În România, salariul minim ar fi aproximativ 3.500 lei dacă s-ar aplica indicatorul...
ROMÂNII care stau la bloc își încarcă mașinile ELECTRICE în acest mod bizar
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
EXCLUSIV | El este presupusul amant al Irinei! Cu el l-a 'tradus' pe Dragne
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Masca la exterior ar putea fi eliminată!
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Arafat, anunțul serii pentru cei fără certificat verde! E o decizie oficială
Dragnea e KO! Irina Tănase, văzută cu un alt bărbat. Gestul tandru arată care e...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...