Ciordistan

Ciordistan
Publicat: 29/06/2012, 23:20
Actualizat: 03/07/2012, 00:26

Da dă ce să-și dea demisia? C-așa vrea Chioru? (Pentru că nu mai vedem nimic în afară de Băsescu, devenim complici la un plagiat care se vede din Lună; o hoție ordinară este tolerată de o bună parte din societate dintr-un soi de strategie politică vicioasă. Poporul e pragmatic: o fi rău Ponta, dar nu se compară cu Răul cel mare).

Și ce dacă-i corupt Năstase? Băsescu, Udrea, ăștia n-au furat? Și nu mai sunt în închisoare. (Discut cu oameni despre care știu că niciodată n-ar fi îndrăznit să pună mâna pe un capăt de ață. Îl căinează pe autoîmpușcat, sunt spectatori implicați ai unei dramolete în care un condamnat penal este când erou, când victimă. Poporul e milos: o fi fost rău Năstase, dar răi sunt și alții).

O fi băgat el în buzunar, da a băgat și în sacoșa mea, o fi furat, dar a făcut ceva și pentru oameni. (Mii de oameni s-au adunat la Jilava și Măgurele să plângă pentru primarii lor realeși direct din pușcărie. Aduși cu duba de la Miliție să depună din nou jurământul față de legile țării, primarii în zeghe au fost aplaudați și ovaționați de toată suflarea din comună. Milițienii și mascații – oamenii legii, cum li se zice la televizor – au fost scuipați. Poporul e alegător: cei mai detestați aleși sunt cei care fură și nu împart, cine-mparte parte-și face).

Și ce dacă Elena Udrea e o impostoare? Ce dacă i-au scris alții lucrările științifice? Asta e, spune doamna. N-o face toată lumea? N-o fac toți colegii mei intelectualii? Păi se compară plagiatul meu cu plagiatul lui Dottore? Sunt doar o biată admiratoare a domniei mele, cu studii la Marea Neagră, ce, lucrez la procuratură, ca Kovesi? (Dacă la Elena Udrea acuzația de plagiat vine ca o promovare, proiectând-o în galeria intelectualității care știe să scrie și să citească, la Laura Codruța Kovesi, lucrurile se împut. Pe cât de viguros s-a autosesizat în cazul Ponta, pe atât de timorat a fost Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare când a primit sesizarea privind plagiatul procurorului general).

Cum se numește țara asta cu hoți voioși? Cum se numește poporul ăsta cu valori morale lejere, în care golanii sunt admirați iar hoții sunt căinați când li se pun cătușele la mâini? Cum se numește țara asta în care sintagma „băieții deștepți” are un cu totul alt înțeles decât oriunde altundeva în lumea asta? În care cu cât ești mai șmecher și mai tupeist, cu atât ești mai tare? În care atunci când înveți, înveți ca fraierul și atunci când muncești, muncești ca boul? Cum se numește poporul ăsta fără Dumnezeu, campion la bătut cruci și la îndesat bancnote în sutanele popilor? Cum se numește poporul ăsta fără educație, în care furtul se învață înaintea alfabetului de a ajuns bacalaureatul să fie pușcărie? Cum se numește țara asta care are mai mulți studenți și doctori decât populație alfabetizată?

Borfașii, curvele, impostorii, analfabeții, lupii lacomi din politică n-au răsărit ca pălămida dintr-un lan de grâu curat. Ei nu puteau să apară decât în acest deșert sec și pârjolit, fără viitor și speranță, numit Ciordistan.

Impresiile unui polonez ajuns în Mioveni: ”Nu am întâlnit niciodata aşa ceva în Polonia”. Ce...
Acum e clar! Răzvan Munteanu, prima reacție după ce Delia a anunțat că e gravidă
FOTO. Otniela, de la `Bravo, ai stil`, în costum de baie! Apariție răvășitoare
Dieta care luptă cu COVID. Ce alimente să mănânci pentru a-ți ușura boala
Ce i-a mărturisit Sofia mamei sale! Bianca Drăgușanu a amuțit: „Mi-a zis că s-a îndrăgostit,...
Cum a ratat Simona Halep 160.000.000 de euro! Dezvăluirea uluitoare făcută de Ion Țiriac
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Cel mai vechi recrutor român face sondaj pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex...
Efectul Brexit: Benzinăriile din Marea Britanie au rămas fără carburanți. Urmează scene de Mad Max?
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Primul județ cu rată de infectare de peste 6 la mie: Va fi aplicată carantina...
Acum e clar! Răzvan Munteanu, prima reacție după ce Delia a anunțat că e gravidă
COMOARA uitată de americani în AFGANISTAN. Este UNICĂ în lume și are o valoare incredibilă
Cât mai costă azi un pachet de țigări Carpați. Doar norocoșii mai au acasă așa...
Dacia i-a dat lovitura lui Volkswagen. Ce a reușit acum, pentru a doua oară consecutiv
ATENȚIE! CREȘTEREA incidenței vine cu NOI REGULI STRICTE, în municipiul CONSTANȚA
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea extrem de tristă a momentului în România: A MURIT într-un cumplit accident rutier
Toți cei VACCINAȚI cu PFIZER trebuie să știe asta! Dovezile aruncă totul în aer
Ce se întâmplă în aceste clipe cu Ion Iliescu? Se știe doar că medicii îl...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Antreprenorul român care era pe punctul de a-şi vinde businessul cu preţul unei maşini. A...