Cod roșu de panică: Închideți toate școlile, dar absolut toate!

Cod roșu de panică: Închideți toate școlile, dar absolut toate!
Publicat: 26/01/2014, 22:30
Actualizat: 08/08/2014, 18:16

Astăzi, în jurul orei 11:30, toți inspectorii școlari din jumătate de țară primeau următorul SMS: „Decizie Ministru: Toate județele care au avut cod portocaliu sau galben în ultimele 2 zile nu fac cursuri luni. În funcție de situația specifică, județele pot adopta și alte decizii, respectiv de a extinde această perioadă”. Prin urmare, mâine, elevii din 27 de județe și București vor sta acasă. Pe cine interesează că poate nu au bunici sau o bonă cu care să rămână? Doar suntem sub cod roșu, portocaliu și galben, pe deasupra.

La primele ore ale dimineții de duminică, am stat de vorbă cu aproape toți inspectorii școlari din județele pentru care existau avertizări meteo. Unii deja luaseră hotărârea să suspende cursurile pentru ziua de luni având în vedere situația „din teren”, alții spuneau că așteaptă ședința comandamentului de iarnă pentru a lua o decizie. Ministrul Remus Pricopie nu a mai așteptat însă să vadă care este situația exactă în fiecare județ. Le-a trimis decizia pe care a luat-o și gata, problema codului, indiferent de culoare, a fost rezolvată.

Dacă ar fi stat de vorbă cu inspectorii, ar fi aflat poate că decizia de a închide absolut toate școlile din jumătate de țară nu era necesară. Iată cum stăteau lucrurile la Ialomița înainte de SMS-ul de la domnul ministru. „Vor fi închise școlile din mediul rural care au structuri la câțiva kilometri depărtare. Pentru a nu pune în pericol securitatea copiilor acestea vor fi cu siguranță închise. Vor fi deschise grădinițele cu program prelungit parțial pentru ca părinții care merg la serviciu să aibă unde să-și lase copiii în siguranță, iar pentru celelalte școli, în principal pentru școlile din mediul urban, vor fi luate punctual măsuri„, declara inspectorul general Ileana Condruț.

PUNCTUAL, domnule ministru, PUNCTUAL! Aceeași situație și la Brăila, unde inspectorul spunea duminică dimineață că școlile și grădiniță vor fi închise, cu excepția celor din municipiu, unde domnul primar îl asigurase că până luni toate străzile vor fi deszăpezite Este adevărat că între timp situația s-a înrăutățit și nordul județului a intrat sub avertizare cod roșu, dar felul în care s-a pus problema și în Brăila, și în Ialomița este cel corect. Măsurile trebuie luate acolo unde situația o impune. Și nu cred că este cazul tuturor școlilor din cele 27 de județe și municipiului București.

Dar de ce să ne mai batem capul? De ce să ne mai încurcăm în situații și cifre: județul X, atâtea școli închise, județul Y, atâtea școli închise. Apoi, în județul X au fost deschise atâtea școli, au mai rămas închise atâtea, în județul Y …Nu, ce rost are? Ați văzut ce s-a întâmplat în Apuseni. Mai bine să fim acuzați că am luat măsuri excesive decât să fim nevoiți să ieșim și să spunem că regretăm că s-a întâmplat asta în mandatul nostru. Mai bine așa! Luni stăm cu toții acasă. Și elevi, și profesori, și părinți. Marți, vedem noi ce mai facem.

La București sigur stăm acasă și marți. Primarul Sorin Oprescu l-a convins pe inspectorul general să închidă școlile și grădinițele ca să aibă suficient timp să „degajeze arterele”. Ce păcat, domnule primar, că nu puteți închide și toate firmele. Așa nu ar mai fi ieșit nimeni pe străzi și ați fi putut deszăpezi și mai eficient. Nu că ar mai fi de folos cuiva, dar așa pentru dumneavoastră, ca să ieșiți pe marile bulevarde și să vă felicitați pentru treaba bună pe care ați făcut-o pe o așa vreme rea.

PS. La Gorj se întâmplă ceva ciudat. Cine e, domnule, inspectorul ală care a trecut peste SMS-ul domnului ministru și a anunțat că vrea să facă școală în ciuda codului roșu, portocaliu și galben, pe deasupra?

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Prințul Harry, presat de Meghan să se împace cu Familia Regală. Este un interes la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația