Confruntare prezidențială televizată: ce șanse are Ludovic să treacă din prima?

Confruntare prezidențială televizată: ce șanse are Ludovic să treacă din prima?
Publicat: 25/10/2019, 06:02

Prima dintre cele trei confruntări televizate stătea să-nceapă. În studioul postului Demențial TV se simțea atmosfera marilor evenimente. Până și moderatoarea Denise se emoționase atât de tare încât își lepădase bluza de pijama rămânând la bustul gol. Își făcea vânt cu un vraf de hârtii și se ruga în gând ca emisiunea să bată recorduri de audiență.

La masa invitaților, complet detașați de miza confruntării, Mircea și Toader discutau aprins despre influența lui Nietzsche asupra lungmetrajului Filantropica. Mai precis, despre voința de putere la orice nivel ca expresie a esenței intime a existenței. Lângă ei, Dan recitea pe tabletă investigațiile Rise Project: valiza Tel Drum și valiza cu fonduri UE aruncate pe apa sâmbetei. Abia la ultima lectură începuse să realizeze că în mod paradoxal fusese de aceeași parte a baricadei cu ex-președintele Liviu. Doar conjunctura favorabilă făcuse ca agenții Statului paralel să-l ocolească.

Cu o grimasă care de obicei putea fi interpretată drept zâmbet, rânjet sau chiar râs sănătos (după caz), Klaus își desfăcu termosul cu apă fierbinte. Puse cele două plicuri de ceai verde primite cadou la ceremonia de întronare a Împăratului Naruhito. Pe urmă se aplecă să-și scoată sendvișul din sacoșă, moment bun ca Viorica să-i strecoare în termos pastile de Laxacutin și Dulcolax. Femeia mustăci. Avea motive să spere că va scăpa de Klaus cât de repede.

Șeful Statului paralel mușcă din sendvișul cu maioneză și bău ceaiul. Moderatoarea anunță că mai aveau 30 de secunde până la debutul emisiunii. Își aranjă părul, se dădu cu ruj și-și țugui buzele spre camera de filmare. Becul roșu se aprinse și cunoscuta prezentatoare demară în forță:

― Bine v-am găsit dragi telespectatori la prima ediție a dezbaterii electorale „Chit că ești o loază, votul tău contează!”. Îi avem invitați pe principalii candidați, cu care vom discuta astăzi despre situația politică de după moțiunea de cenzură. Vă rog, cine începe?

Se uită la Klaus, a cărui grimasă aducea a suferință. Pastilele Vioricăi începuseră să-și facă efectul.

― Când vine pauza de publicitate? vru să știe șeful Statului paralel.

― În treizeci de minute, îi răspunse Denise.

― OK, eu am plecat. Unde-i toaleta?…

Bărbatul se ridică precipitat și dispăru din cadru, spre amuzamentul Vioricăi. Directoarea spitalului izbucni în râs. Ceilalți îi aruncară priviri tăioase, însă femeia nu se sinchisi.

― Uitați cum arată un leneș și un laș! tună Viorica. Nici bine n-a început emisiunea și Klaus a dat bir cu fugiții. Să-i fie rușine la obraz!

Incidentul ar fi putut degenera, așa că Denise se strădui să facă abstracție de atacul invitatei.

― Haideți să revenim la subiect. Discutăm despre noul Consiliu de Administrație. Întrebarea este dacă va fi votat înainte de primul tur al alegerilor sau după.

Din rândul spectatorilor aflați în gradene Ludovic sări ca lovit de un ciocan pneumatic.

― Normal că va fi votat înainte! Cine nu votează pentru mine înseamnă că este de partea Ciumei roșii!

Simpatizanții Vioricăi îl huiduiră copios.

― Liniște vă rog! se burzului Denise. Să-i respectăm pe invitați… Dragi candidați, să presupunem prin reducere la absurd că echipa lui Ludovic nu va trece la vot. Cine ar avea de câștigat?

― Toți în afară de Klaus! îi răspunse Mircea. De fapt chiar și Klaus va câștiga. Se va victimiza mai ceva ca talibanii din Afganistan. Va spune „Uitați cine vrea falimentul spitalului! Forțele răului s-au unit pe axa PSD-Pro România!”… Să recunoaștem, moțiunea s-a transformat dintr-o victorie chinuită a Opoziției într-un veritabil eșec. Din păcate oamenii lui Klaus sunt incapabili să conducă Micul Pentagon.

Bătăile din palme ale Vioricăi fură la fel de bine primite ca un antrenor de box parașutat la cârma Naționalei de fotbal.

Până atunci apatic, Dan simți că venise și momentul lui.

― Zarurile încă nu au fost aruncate, dragă Mircea. Lucrurile sunt mai complicate decât par… Spre exemplu, jumătate dintre alegătorii tăi merg pe mâna Vioricăi, iar restul pe mâna lui Ludovic. După cum dictează interesele lui Victor, respectiv ale lui Călin.

― Ești în eroare ca de obicei, Dane. Mâna mea întinsă, care cerșește voturile pacienților, spune o poveste frumoasă. Este inclusiv povestea aliaților de conjunctură Victor și Călin – micul USL, care mă sprijină fiecare pe direcția lui. Nu mă deranjează să primesc pomană și de la stânga și de la dreapta eșichierului. Dimpotrivă!

Dan își înghiți replica odată cu apariția lui Klaus. Încă destul de crispat, bărbatul se așeză la masă și ținu să-și ceară scuze.

― Sper să nu fi pierdut esența dezbaterii… Cât am fost la toaletă m-am gândit la soarta candidaților slabi, lipsiți de carismă, pe care votul pacienților îi va arunca la lada de gunoi a istoriei.

Se uită în jur.

― Acolo este locul vostru, dragilor!

Până să-și termine Klaus discursul, Viorica apucase să scoată din poșetă drujba mică, de voiaj (cadou din partea mafiei lemnului). O porni cu zgomot infernal și reteză picioarele de la scaunul lui Klaus, care se prăbuși pe spate, peste niște cutii de supozitoare Hemorzon.

― Revenim după pauza de publicitate! anunță Denise surescitată, înainte de a sări să-l ajute pe invitatul ei.

Agitația din platou îl lăsase rece pe Toader. Candidatul sprijinit de simpatizanții lui Traian asculta la căști Concertul numărul 2 pentru pian și orchestră de Serghei Vasilievici Rahmaninov. Incidentul cu Klaus trecuse pe lângă Toader ca fabrica Volkswagen pe lângă Spitalul Micul Pentagon.

Când Klaus se ridică, Denise îi oferi scaunul ei și rămase în picioare.

― Continuăm emisiunea! decretă moderatoarea cu zâmbetul pe buze.

― În sfârșit, interveni Viorica, putem discuta probleme cu adevărat importante. Gașca lui Ludovic va pica cu brio la vot. Niște impostori! Apropo, să ne spună Dan cum a făcut pirueta și în 48 de ore s-a înhămat la căruța lui Klaus… Cumva am fost atacați de Statul paralel, colega? Numele Rise Project îți sună cunoscut? Ia zi, acum îți place de trompetele și crucișătoarele din presă plătite cu bani grei pe filiera Bruxelles?

Moderatoarea o întrerupse:

― Vă rog fără injurii. Dați-i voie să vă răspundă.

― Îi dau, îi dau, cum să nu!

Indignat, Dan deschise gura, însă nu putu scoate mai mult de-o silabă. La semnalul Vioricăi, pacienții din gradene începură să-l huiduie și să arunce cu ouă. Motiv suficient ca cei șase candidați să se încaiere: Mircea cu Dan, Klaus cu Viorica, Toader cu Kelemen.

Denise mai avu timp să anunțe finalul emisiunii înainte de-a îndesa capul lui Toader între sânii ei generoși (sub pretextul că-l protejează, vezi Doamne, de furia lui Kelemen).

(va urma)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cum a început revoluția rusă pe străzile Iașiului