• Publicat:
  • Actualizat:
Puterea Gândului

De ce merg la vot

De ce merg la vot
Există explicații pentru orice. Există justificări pentru minciunile cele mai sinistre. Cu cât le rostești mai convingător, cu atât numărul celor care te cred este mai mare.

Există explicații pentru orice. Există justificări pentru minciunile cele mai sinistre. Cu cât le rostești mai convingător, cu atât numărul celor care te cred este mai mare.

Victor Ponta poate să rostească senin că plagiatul nu există pentru ca el să nu existe pentru un număr semnificativ de concetățeni incapabili să facă un minim efort mental de a citi în paralel două texte. Crin Antonescu poate să spună azi că va fi un președinte discret, pentru ca o parte dintre români să-l vadă stâlp al normalității și înțelepciunii, chit că a doua zi îl aud la mitinguri de partid răcnind împotriva celor care n-o țin langa din sculare în culcare cu dictatura lui Băsescu. N-o fi el discret, dar ce orator, domne! Traian Băsescu poate spune sentențios, la începutul săptămânii, la Gândul Live, că o să intre în coliziune cu PDL dacă partidul boicotează referendumul, pentru ca, după câteva zile, la televiziunea B1, să intre în coliziune cu el însuși, refuzându-și participarea la vot. Același Traian Băsescu poate să spună cu lejeritate că e lovitură de stat, pentru ca o parte din populație să fie convinsă că vede puciști la tot pasul.

Socotelile cinice ale lui Traian Băsescu trebuiau justificate de o gugumănie atât de mare, încât până și cei care mai aveau un dram de rațiune și bun simț în țara asta să se cutremure. Lovitură de stat! Oare ce-o zice de asta Europa, pe care Traian Băsescu o umple de respect și Crin Antonescu de spume?! Ce-o crede Uniunea Europeană că se întâmplă în fundul ăsta de continent în care un președinte pornește războiul de secesiune iar celălat războiul de neatârnare?

Minciunile lor crunte, inconsecvențele, fracturile logice, tupeul cu care fac din alb negru și din negru alb au nevoie de un public cu conștiință civică maleabilă, cu discernământ scăzut și cu mentalitate de turmă.

Pentru că nu suntem toți suntem spălați pe creier, vă provoc să nu stăm ca oile în staulul în care vor ei să ne pună. Pentru că e plagiat ordinar, pentru că nu-mi plac oamenii care răcnesc, nici cei care mă mint în față și pentru că nimeni nu dă o lovitură de stat printr-un referendum, merg la vot. Fiți imprevizibili!

DA sau NU la referendum? Votează AICI în REFERENDUMUL VIRTUAL Gândul și câștigi un iPad2!

Inchide