Ce câștigă pușcăriașii care acceptă BOTEZUL SECTELOR. Sandu Geamănu și Gheorghe Dincă sunt printre criminalii care s-au „pocăit”

Ce câștigă pușcăriașii care acceptă BOTEZUL SECTELOR. Sandu Geamănu și Gheorghe Dincă sunt printre criminalii care s-au „pocăit”
Publicat: 07/05/2024, 07:00
Actualizat: 07/05/2024, 11:38

Mulți deținuți renunță la ortodoxie și devin membri ai unor secte pentru o serie de avantaje care, în lumea de dincolo de gratii, nu înseamnă mare lucru dar, în penitenciar, pot reprezenta o ”afacere” de succes. Unii dintre cei mai sângeroși deținuți care s-au botezat la închisoare sunt temutul lider interlop Sandu Geamănu și monstruosul ucigaș și violator Gheorghe Dincă.

Printr-un ordin de ministru, în anul 2016 a fost reglementat accesul sectelor în închisori. Potrivit unor surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), acesta a fost momentul când tot mai mulți deținuți au început să renunțe la ortodoxie și să se lase botezați în piscine gonflabile, montate, de cele mai multe ori, în sălile de sport.

Surse din cadrul ANP au declarat, pentru Gândul, că unul dintre motivele pentru care deținuții aleg să adere la secte este acela că locurile pentru programul religios ortodox sunt de numai câteva zeci de persoane. Aceste locuri sunt ocupate, în mare parte, de către condamnații cu influență, iar pentru cei obișnuiți rămân numai câteva.

Acest lucru are un impact negativ asupra restului deținuților, în condițiile în care participarea la programele religioase aduce credite ce contează, în final, la decizia de liberare condiționată.

„Frații” capătă pixuri, plicuri și alimente

În consecință, pușcăriașii care nu pot beneficia de credite prin participarea la programele bisericii ortodoxe caută alte soluții și iau legătura cu pastorii. Totodată condamnații care nu sunt vizitați de rude sau care provin din familii sărace se „pocăiesc” pentru micile avantaje materiale de care beneficiază din partea „fraților întru credință”.

Sursele Gândul au afirmat că aceștia primesc în general alimente, dar și obiecte de papetărie – plicuri, hârtie de scris, pixuri -, necesare pentru scrisori și, mai rar, bani.

În același timp, există situații în care pastorii ajută cu alimente și familiile noilor membri ai sectei, dacă situația materială este una precară, fapt pentru care acceptă botezul inclusiv nevestele și copiii condamnaților respectivi.

Deținuții, convertiți de liderii interlopi

Nu în ultimul rând, există deținuți care sunt convertiți de către așa-zișii lideri ai mediului carceral, care se convertesc pentru a intra în grațiile acestora și pentru a primi protecție în fața altor condamnați.

De altfel, unul dintre cei mai cunoscuți deținuți care s-a convertit la cultul Penticostal este Alexandru Ilie, zis Sandu Geamănu. Despre acesta se spune că ar fi fost botezat la începutul anilor 2000, în Penitenciarul Mărgineni, după ce coșmarurile l-au împins spre pocăință.

Acesta a devenit ulterior predicator, însă acest lucru nu l-a împiedicat să coordoneze furtul mașinii lui Gigi Becali, în anul 2009, dar și să tortureze până la moarte un bătrân în vârstă de peste 70 de ani, căruia i-a luat banii și mașina de lux. Mai mult, la plecare, Geamănu i-a luat victimei și mai multe obiecte de cult din casă, pe care le-a folosit ulterior ca să-și orneze propriul autoturism.

Șefi din ANP, convertiți și ei la Martorii lui Iehova

Un alt deținut deosebit de violent care a renunțat la ortodoxie în închisoare este Gheorghe Dincă, din Caracal, condamnat după ce a răpit, violat și ucis cel puțin două fete, pe care le-ar fi ars apoi într-un butoi din tablă, cu fund dublu, unde acesta obișnuia să topească smoală.

Nu doar deținuții s-ar convertit la sectele care își trimit misionarii în mediul penitenciar. În acest sens există și cazuri destule de angajați ai ANP care au primit botezul sectanților. Sursele citate au precizat că o astfel de persoană este chiar directoarea Penitenciarului Jilava, Cristina Antoanela Teoroc, care ar face parte din rândul credincioșilor afiliați sectei Adventiste de ziua a șaptea, postură din care, de altfel, directoarea judecă cererile „fraților întru credință”, care nu sunt deloc puțini.


CITEȘTE ȘI:

Alarmă la Penitenciarul Craiova, după transferul lui Kostas Passaris. Criminalul grec așteaptă orice greșeală a gardienilor

FBI a cerut informații din România. Lideri de clanuri și soțiile lor vrăjitoare fac ravagii la Los Angeles

Prințul Paul, reținut chiar înainte să fie făcut CAVALER de Malta. Apropiații cred că cineva i-a întins o capcană

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
Babs, apariție răvășitoare pe un iaht din Dubai. Fosta iubită a lui Dorian Popa i-a...
Halep și-a luat casă la Dubai de peste un milion de euro! Iubitul de 57...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cel mai mare atac ucrainean de la începutul războiului. Peste 100 de drone au lovit...
Ce scrie, de fapt, pe cel mai scump șervețel din lume. S-a vândut cu peste...
CHINURILE prin care a trecut vedeta pentru a avea copii. Doctorii nu-i dădeau șanse să...
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat din Sibiu....
"Aș vrea să te strâng în brațe". Ți se rupe sufletul de durere! Mesajul emoționant...
Poveste de dragoste cu final tragic! Tânără în vârstă de 21 de ani, ucisă cu...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
CERCETĂTORII cred că au AFLAT care este FORMA UNIVERSULUI!
A murit un campion al României. Marele antrenor a căzut pe scări și a decedat
„Babs” se descurcă și fără Dorian Popa. Bruneta își promovează hainele în capitala luxului
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
"Țipete foarte puternice, mobilă răsturnată".Crimă șocantă în Sibiu! O tânără de 21 de ani, ucisă...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Alergătorii de elită trăiesc mai mult, au descoperit oamenii de știință
×