De la râme la Regină

De la râme la Regină
Publicat: 23/04/2012, 19:27
Actualizat: 23/04/2012, 19:36

„Este incorectă atitudinea miniștrilor Franței și Germaniei fațăde România și nu putem tolera această abordare. Este o discriminarela adresa României. Nu putem tolera, pentru că, dacă acum stăm carâmele, cum ne recomandă foarte mulți – stați, să stăm liniștiți,că sunt marile state ale UE… Da, sunt marile state, dar cei 22 demilioane de români au dreptul la respect”.

Asta spunea dl. Băsescu acum circa o lună, după ce miniștrii deInterne ai Franței și Germaniei anunțau că se opun aderăriiimediate a României la spațiul Schengen din pricina Justițieichioare și a corupției din țară. Aș băga mâna-n foc că mai toțipolițiștii și vameșii care ori au tulit-o la timp peste arătură,ori dau acum cu subsemnatul, dădeau atunci cu halba în masă,aprobând cu răcnete de peluză neatârnarea, rățoiala suverană,degetul înfipt de președinte în cerul Apusului. La fel de patrioțise vor fi dovedit și parlamentarii pedeliști care l-au făcut acumscăpat pe colegul Păsat. Și, pe lângă românii de meserie, au fostși destui cetățeni onești, încă aburiți de naționalismul ceaușist,cărora să li se umezească ochii…

Și vine acum tot dl. președinte și ne spune că el știa deastă-vară, dintr-un raport SRI, de imensa rețea de corupție dinvămi. Deci, când „le-o zicea” lui Sarkozy și Merkel, când ignoradeclarațiile ministrului francez pentru Afaceri Europene, Wauquiez,care exprima dubii în legătură cu rezistența la corupție avameșilor români, dl. Băsescu mergea, cum a mers toată viața luipolitică, la cacealma. A trecut o lună, s-a consumat efectulrolului „Băsescu – Ceaușescu”, acum dl. președinte îl joacă pe Papaal Cruciadei Anticorupție din Vămi. Spune că speră ca anchetele sănu se oprească doar la șefii de vămi, să meargă până „sus”, la”Regină”. Din nou, tupeul este încremenitor. Personajul de nivelulcel mai înalt care ar trebui să răspundă mai întâi este el însuși.Cum și-a permis, împreună cu așa-numitul Baconschi de la Externe,să degradeze inutil, injust și cu premeditare relațiile României cuFranța și Germania? Eșecul integrării în Schengen se datorează nu”discriminării” antiromânești, ci puroiului corupției conservat,sporit și ascuns până ieri de regimul Băsescu. Dacă se dovedește că”Regina” face parte din guvernul Boc, cine e responsabil pentrumenținerea acestui guvern dincolo de orice limită a bunuluisimț?

Între toți clănțăii politicii din ultimii 20 de ani, care măcars-au căznit să-și facă panglicile să se brodească una cu alta, dl.Băsescu e unic printr-un miserupism total față de incoerențadiversiunilor și minciunilor sale. Le aruncă pe masă cum îi vin laîndemână. Și repede. Sare de la una la alta, ca oamenii să apucedoar să simtă ceva, nu să și gândească. În vreme ce sunt ridicațișpăgarii în uniformă ai vămilor, dl. Băsescu sugerează deja camedicii să opereze candidații la arest nu numai cu masca albă pefigură, ci și cu mascații negri pe post de asistenți gata să le iabisturiul din mână și să le pună cătușele.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Râzi cu lacrimi! Ce a scris Andreea Tonciu pe cartonaşul prin care l-a nominalizat pentru...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine sunt cei mai...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
BANCA TRANSILVANIA vine un ARTEON, cea mai frumoasă (ȘI IEFTINĂ) limuzină germană
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Pe ce carte mizează Putin. Analist: „Moscova a decis că mai rău de atât nu...
'Am crezut că MANELE e un om faimos'. Dilema unui canadian mutat în România de...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Arhiepiscopia Tomisului: Amenzile date lui ÎPS Teodosie sunt ilegale!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Alexandru Rafila a dat marea veste pentru România. Se relaxează restricțiile! Când intră în vigoare
Ultima oră! S-a prăbușit o parte a aeroportului din Istanbul
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...