De la râme la Regină

De la râme la Regină
„Este incorectă atitudinea miniștrilor Franței și Germaniei față de România și nu putem tolera această abordare. Este o discriminare la adresa României. Nu putem tolera, pentru că, dacă acum stăm ca râmele, cum ne recomandă foarte mulți - stați, să stăm liniștiți, că sunt marile state ale UE... Da, sunt marile state, dar cei 22 de milioane de români au dreptul la respect".

„Este incorectă atitudinea miniștrilor Franței și Germaniei fațăde România și nu putem tolera această abordare. Este o discriminarela adresa României. Nu putem tolera, pentru că, dacă acum stăm carâmele, cum ne recomandă foarte mulți – stați, să stăm liniștiți,că sunt marile state ale UE… Da, sunt marile state, dar cei 22 demilioane de români au dreptul la respect”.

Asta spunea dl. Băsescu acum circa o lună, după ce miniștrii deInterne ai Franței și Germaniei anunțau că se opun aderăriiimediate a României la spațiul Schengen din pricina Justițieichioare și a corupției din țară. Aș băga mâna-n foc că mai toțipolițiștii și vameșii care ori au tulit-o la timp peste arătură,ori dau acum cu subsemnatul, dădeau atunci cu halba în masă,aprobând cu răcnete de peluză neatârnarea, rățoiala suverană,degetul înfipt de președinte în cerul Apusului. La fel de patrioțise vor fi dovedit și parlamentarii pedeliști care l-au făcut acumscăpat pe colegul Păsat. Și, pe lângă românii de meserie, au fostși destui cetățeni onești, încă aburiți de naționalismul ceaușist,cărora să li se umezească ochii…

Și vine acum tot dl. președinte și ne spune că el știa deastă-vară, dintr-un raport SRI, de imensa rețea de corupție dinvămi. Deci, când „le-o zicea” lui Sarkozy și Merkel, când ignoradeclarațiile ministrului francez pentru Afaceri Europene, Wauquiez,care exprima dubii în legătură cu rezistența la corupție avameșilor români, dl. Băsescu mergea, cum a mers toată viața luipolitică, la cacealma. A trecut o lună, s-a consumat efectulrolului „Băsescu – Ceaușescu”, acum dl. președinte îl joacă pe Papaal Cruciadei Anticorupție din Vămi. Spune că speră ca anchetele sănu se oprească doar la șefii de vămi, să meargă până „sus”, la”Regină”. Din nou, tupeul este încremenitor. Personajul de nivelulcel mai înalt care ar trebui să răspundă mai întâi este el însuși.Cum și-a permis, împreună cu așa-numitul Baconschi de la Externe,să degradeze inutil, injust și cu premeditare relațiile României cuFranța și Germania? Eșecul integrării în Schengen se datorează nu”discriminării” antiromânești, ci puroiului corupției conservat,sporit și ascuns până ieri de regimul Băsescu. Dacă se dovedește că”Regina” face parte din guvernul Boc, cine e responsabil pentrumenținerea acestui guvern dincolo de orice limită a bunuluisimț?

Între toți clănțăii politicii din ultimii 20 de ani, care măcars-au căznit să-și facă panglicile să se brodească una cu alta, dl.Băsescu e unic printr-un miserupism total față de incoerențadiversiunilor și minciunilor sale. Le aruncă pe masă cum îi vin laîndemână. Și repede. Sare de la una la alta, ca oamenii să apucedoar să simtă ceva, nu să și gândească. În vreme ce sunt ridicațișpăgarii în uniformă ai vămilor, dl. Băsescu sugerează deja camedicii să opereze candidații la arest nu numai cu masca albă pefigură, ci și cu mascații negri pe post de asistenți gata să le iabisturiul din mână și să le pună cătușele.

Gheorghe Hagi trece la nivelul următor. "Regele" dă marea lovitură şi face cea mai mare...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Acuze ULUITOARE pentru Gabriela Firea! Cu cine încheia, de fapt, contractele la Primăria București
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Bonus de coronavirus: 2000 DE LEI LUNAR! Cine sunt românii care vor încasa acești bani
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Bianca Dragușanu, atac dur la adresa divelor din România. Blondina a făcut-o praf pe Carmen...
Inchide