• Publicat:
Puterea Gândului

Dragnea First! Tillerson a coborât la București, ca să vadă cum arată un partener credibil

Dragnea First! Tillerson a coborât la București, ca să vadă cum arată un partener credibil
Nu într-o vizită, fie și neoficială, a venit Secretarul de Stat al SUA la București.

Rex Tillerson a făcut o escală în România ca să audă din gura ambasadorului Klemm ceea ce, din partea unui partener strategic, cum ne lăudăm că suntem, e de neacceptat. Coaliția de guvernare PSD-ALDE a boicotat lucrările Comisiei de Apărare care urma să se discute-în regim de urgență, cum ceruse Guvernul-proiectul de lege privind achiziția sistemului de rachete Patriot.
 
 Era pe 14 noiembrie. Sfârșitul anului e ca mâine. „Până la finele anului, Armata va lua primul sistem Patriot. Suntem în grafic cu cheltuielile, iar la finele anului vom arată că suntem pun partener credibil…”, a declarat antropologul de la Apărare la întoarcerea din Statele Unite.
 
 Nu se va întâmpla asta, pentru că un oarecare domn Dragnea, întâmplător șeful PSD, co-lider al Coaliției și președinte al Camerei, are probleme. Iar slugile sale politice consideră că mai întâi trebuie rezolvate problemele domnului Dragnea și abia apoi, dacă mai e vreme, problemele de securitate ale României. Slugile politice din Parlament -care și-au găsit timp să-și umfle lefurile, ba chiar și viitoarele pensii, deși lucrează doar câteva ore pe săptămâna-cred că un contract cu America se face ca la Tel Drum: noi vă dăm o gălăgie de bani, dar faceți și voi ceva să tăiem mâna lungă a Justiției până să-l înhațe pe  Dragnea.
 
 Dragnea first!
 
 Altfel spus, PSD-ALDE cred că îi pot ține în șah pe americani, singurii care, în aceste vremuri tulburi, ne oferă garanții de securitate.
 Faptul că niște unii, cățărați în funcții de parlamentari, joacă soarta țării, e de netolerat chiar și în România.  
 
 

Inchide