Ghici, ciupercă, cine-i portavocea opoziției?!

Ghici, ciupercă, cine-i portavocea opoziției?!
Publicat: 25/08/2015, 08:59

O să mi se spună, din nou, că sunt băsist, iohannist și „liber-schimbist” – deși, evident, n-am fost niciodată nimic din toate acestea, ci individul care a crezut cu tărie că, în orice guvernare, pe putere trebuie s-o tragă cineva de mânecă – dar asum „invectiva”.

Tot așa cum presa era împărțită în două – și se află tot mai puțin -, clasa politică, la rândul ei, este esențialmente necesar să se afle în tabere diferite; nu de alta, dar tocmai d-asta s-a înființat democrația – ca să-i scoată în piață pe cetățenii cu darul vorbirii inteligente, care să spună când e bine și când e de rău cu societatea și cu puterea.

Ei bine, exact în această perspectivă se remarcă faptul că opoziția noastră „instituționalizată” trage la aghioase de câțiva anișori buni: ba fiindcă PDL e timorat după mult criticata guvernare Boc-Ungureanu; ba fiindcă PNL e rănit în urma divorțului USL, după vreo câteva luni de miere la putere, și suferă necontenit; ba pentru că Antonescu s-a supărat ca zootehnistul pe sat, întrucât „poporul” liberal l-a împins pe Iohannis la țâța vacii; ba pentru că și pedeliștii și peneliștii digeră greu mezalianța dintre ei și fuzionează pe sponci, ca la nunțile cele vechi, când bairamul se spărgea, la ziuă, în scandal și crimă; ba pentru că Iohannis și „guvernul lui” din umbră n-au un numitor comun; ba pentru că, vorba domnișoarei Gorghiu, „geaba dorința, dacă nema putirința”.

Aflăm, astfel, o dată în plus, că actuala opoziție, noul și marele PNL, e gata să facă multe, e pregătit să-și pună în practică o sumedenie de proiecte, că zilnic își ascute dinții ca să muște din dușman, dar că, evident, nu se poate.

„Mai este o variantă pe care am avansat-o în urmă cu ceva vreme: ideea anticipatelor mie nu mi-a ieșit din minte. În continuare cred că este ideea cea mai bună, cea mai sănătoasă. (…) Mi-aș dori o resetare a scenei politice și cred că alegerile anticipate reprezintă cea mai sănătoasă soluție. Trebuie să generăm un moment zero, dar este puțin probabil„, a spus Gorghiu.

Și a continuat: „Cred că este necesar să punem punct și să recreăm un cadru firesc între puterile statului. (…) Suntem într-o stare de permanent în conflict între instituții, și atunci, o pârghie care să scoată țara din această situație ar fi alegerile anticipate, dar e greu de realizat„.

Și a mai spus: „Mi-ar plăcea un guvern al PNL. (…) Aș prefera un guvern minoritar până la alegeri, evident. E puțin probabil, pentru că este nevoie de voturi, de susținere parlamentară. De la dorință la putință este cale lungă”.

Așa mai zic și eu opoziție. Cine spune că nu „lucrează”, că nu caută soluții, că nu e activă? Singura problemă e că Dumnezeul opozițiilor nu i-a dat nicio șansă – a lăsat-o moale și lingavă. Are viziuni, puncte, proiecte, dar sunt greu de realizat.

Ca să nu mai spunem că povestea asta cu „resetarea scenei politice”, cu „momentul zero”, cu „punctul de cotitură”, cu „să punem punct”, cu „punct și de la capăt”, a devenit atât de banală și lipsită de consistență încât sugerez domnișoarelor și domnilor liberali să desființeze punctele din punctuația politică românească și să-și asume, până nu devine grav de târziu, semnul întrebării necontenite și al mirării viguroase că PSD e gata să dea țara de gard.

Altfel, odată cu revenirea în politică, prin PMP, a fostului președinte, ei se vor auzi tot mai stins, iar el tot mai aprins.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii