• Publicat:
  • Actualizat:
Puterea Gândului

Gloricica Dăncilă & Others

Gloricica Dăncilă & Others
Mai mulți mântuitori decât mântuiți.

La fucking intervale regulate, apar (din sticlele televizoarelor, din găurile asfatului în marile piețe) unii care trag de noi să ne salveze. E momentul în care sociologii care își developează sondajele în baie constată șocați ceea ce învățaseră în școală: țărișoara asta are mai mulți mântuitori decât mântuiți. 

Mulți. Toți. De la cei care ne-au băgat în rahat la cei care își așteaptă șansa să ne bage: de la Gloricica Dăncilă, care – spre entuziasmul foștilor săi clevetitori (care până ieri sperau s-o vadă moartă, ucisă de ignoranță) – umblă mai nou despletită prin țară, încercând cu degetul niște băi de mulțime, la Jupânul scămoșat al României, care face pe ofuscatul și-și roade vindicativ unghiile, plănuind un mare miting în orașul care tocmai ce l-a gonit cu coada între picioare, până la urmașul Brătienilor care ascute pari și face playback îndărătul celui pe care l-a tocmit să-i câștige alegerile, până la hipsterii de parlament care, fâcând pact cu plusul până în 2020, n-au înțeles cât de scump e să-ți răscumperi sufletul.  

Toate aceste vietăți agitate și atinse de mitomanie, numite politicieni, care s-au înmulțit exponențial, ne vor bâzâi până la capătul curcubeului. Pardon, al curcubetelui. 

Inchide