Guvernarea de cârdășie îi amnistiază pe oamenii cinstiți

Guvernarea de cârdășie îi amnistiază pe oamenii cinstiți
Publicat: 04/09/2014, 15:54

Amnistie! Fericire generalizată. Curg paralele de la guvern spre toată lumea. Nimeni nu tresare înfricoșat. Amnistie? Serios? Amnistia este un act al puterii de stat prin care se înlătură o răspundere penală pentru o infracțiune săvârșită.

Care este, de pildă, infracțiunea săvârșită de mamele care au luat bani mai mulți dintr-o eroare a unor angajați ai statului care le-au trimis indemnizații mai mari? Că i-au luat, ne sugerează Guvernul când folosește cuvântul „amnistie”. Dar care este răspunderea statului? Niciuna. Căci printr-o perversă schimbare de perspectivă, acest Guvern mută culpa exclusiv pe mame. Ele au greșit și noi, Vodă Ponta, printr-un act de milostenie, le amnistiem pe mame, apoi pe profesori și pe pensionari și-ntr-un final pe toți bugetarii. Ce porcărie electorală deghizată într-un act de reparație socială!

Milostenia este un gest de mărinimie sfidătoare și trufașă care trimite la o Românie feudală. Este un act de voință al conducătorului față de supușii săi. O Românie modernă și europeană ar fi avut reguli clare, în care fiecare și-ar fi cunoscut perfect îndatoririle și în care funcționarii ar fi știut că, dacă greșesc, plătesc. Tu, funcționarule de la Vodafone sau de la Orange care citești acest text, ce crezi că ți s-ar fi întâmplat dacă le-ai fi trimis clienților tăi facturi greșite, producând o gaură companiei? Te-ar fi mângâiat șeful tău pe cap tandru, că-i an electoral? Sau ți-ar fi arătat ușa? Însă aici, în această guvernare de cârdășie, nimeni nu răspunde. Cel mai comod pentru un hoț sau pentru un incompetent este constatarea nivelatoare că „toți suntem la fel”. Premierul iartă dintr-un condei greșalele funcționarilor și le face cu ochiul complice amnistiaților: Om fi noi hoți și proști, dar nici voi nu sunteți ușă de biserică! Și apropo de biserică, încă două milioane de lei din Fondul de rezervă al Guvernului pentru mănăstiri?! De ce? Uite-așa, pentru că pe oamenii miloși îi iartă Dumnezeu. Bogdaproste!

Revenind la cazul amnistiaților, mesajul e clar: dacă a greșit cineva, acesta nu e în niciun caz statul, ci cel care a beneficiat de bani și, la rigoare, nici acela, deoarece în urma amnistiei toată lumea rămâne cu bani mai mulți la portofel.

Chiar toată lumea? De unde are dl. Ponta bani să fie milostiv? Din banii săi, ai lui Dan Șova sau ai amicului Sebi Ghiță? Vine cumva cu bani de acasă? Nicidecum. Din banii tăi, contribuabilule. Tu plătești grația divină a lui Ponta, tu ești sponsorul neoficial al amnistiei guvernamentale, tu finanțezi generozitatea unor inși al căror unic scop pe lumea asta e să câștige alegerile și pe urmă Dumnezeu cu mila. Dar ideea că există undeva o găleată cu bani din care premierul „dă” în dreapta și-n stânga ființează adânc în mintea electoratului căruia dl. Ponta i-a urat deunăzi să-l găsească „inundat în vin și țuică”. Prea puțini judecă acum limpede că decontul se va face, în cele din urmă, după alegeri, când toți dăruiții de azi vor rămâne cu ochii-n soare.

Guvernarea de cârdășie îi amnistiază pe oamenii cinstiți scrie în capul acestui articol. Sunt convins că majoritatea celor amnistiați sunt oameni cinstiți. Mulți dintre ei poate nu vor să încheie acest contract vicios, unii poate chiar se simt umiliți de mila guvernamentală. O țară sănătoasă începe cu oameni puternici și demni, care nu vor să li se dea, ci vor să-și câștige viața fără să depindă de ajutorul profund interesat și ipocrit al guvernanților. Oamenii aceștia nu au de ce să fie amnistiați. Ei au nevoie în primul rând de o societate corectă, care respectă munca, regulile și legile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Antarctica este împânzită cu vulcani, dar ar putea oare să erupă?