Ivan cel groaznic (de haios)

Ivan cel groaznic (de haios)
Publicat: 21/07/2017, 17:48
Actualizat: 21/07/2017, 23:17

Tânărul europarlamentar, Cătălin Ivan, despre care nu se știe exact-exact dacă mai trăiește sau nu pe planeta Kiseleff, „s-a baricadat”, totuși, în partid și a început să se dezvolte în vintrele acestuia ca un intruder, pentru ca, mai apoi, chiar să-și promoveze intenția: „Lucrăm deja la un nou proiect politic pentru PSD, în interiorul partidului. Cred că nu ai voie să critici dacă nu pui măcar o soluție în loc. L-am tot criticat pe Liviu Dragnea pentru modul închis, autoritar spre dictatorial, în care conduce partidul, pentru lipsa de viziune și de direcție din ultimul timp. (…) Foarte curând vom prezenta public propunerea noastră de proiect politic pentru colegii noștri, membri ai PSD. Vom analiza atunci câte din propunerile noastre vor fi bune și câte nu. Important e să avem o dezbatere internă nu despre cum întărim puterea unei persoane în partid, în niciun caz despre cum să-i apărăm pe unii să nu ajungă în fața instanței sau cum să-i ajutăm să se îmbogățească mai ușor din banii publici, ci despre cum trebuie să arate un partid de stânga curat, modern, european, credibil”, a postat Ivan pe Facebook.

Întrebat de niște doamne nelămurite, la tv, dacă vorbește serios, și cum le va propune colegilor din partid lucrarea sa, europarlamentarul a răspuns: „Da!” (adică vorbește serios – n.a.). „La Congres!” (adică, proiectul la care lucrează, „din interior”, va fi propus colegilor, spre adoptare, la un viitor congres al PSD – n.a.).

Sigur, întotdeauna lucrurile dezvoltate intestin provoacă momente în care ți se ia gazul. În rest, spre deosebire de noi, mai emotivi, conducerea partidului nu apreciază, deloc, curajul european, dar sinucigaș, al preopinentului.

Spre exemplu, Ecaterina Andronescu spune: „Poate să existe o nemulțumire într-o parte sau alta, într-un moment sau altul. Eu i-aș îndemna la înțelepciune pe toți cei care gândesc asemenea proiecte. PSD nu este doar un partid care are niște oameni, PSD are niște angajamente față de țară, pe care cred că este obligat să le respecte. Prioritatea PSD nu este să bandajeze rănile celor nemulțumiți, ci să respecte angajamentele pe care și le-a luat„.

Adică, tradus, putem concluziona că programul partidului, chiar dacă nu mai are legătură cu angajamentele din campanie, trebuie pus în operă, până la capăt, indiferent de consecințe, și nu care cumva abandonat de „dragul” unora mai conștienți de situație, recte „mai nemulțumiți”.

Și hai, Andronescu e moft, dar s-a sesizat însuși secretarul general adjunct al partidului, Codrin Ștefănescu, care a reacționat „dur”, foarte „dur”, împotriva extraterestrului:

„Toată România a înțeles, toată Europa a înțeles, planeta Terra a înțeles și sunt convins că întreaga galaxie a înțeles. Lucrurile sunt simple. Un partid politic, care a câștigat alegerile politice prin votul popular, cu un program, și-a făcut un guvern și a rugat un coleg să conducă acest guvern. Când programul n-a mers, partidul care a luat voturile a cerut guvernului să facă o remaniere. Primul ministru nu a vrut să plece și s-a baricadat în Guvern, fiind nevoiți să facem moțiune nu împotriva unui guvern, ci împotriva unui singur om. (…) Eu nu pot să intru în dialog cu domnul Ivan. Dumneavoastră puneți în dialog cu mine oameni, care nu mai sunt membri de partid. (…) Ce treabă mai au oamenii ăștia, care sunt excluși din partid cu PSD. Dacă dumneavoastră vreți să-i promovați, e treaba dumneavoastră”, a spus Ștefănescu.

Eu, personal, mă mir, sincer, că nu l-a mai dat, încă o dată, afară din partid pe Ivan, în direct, așa cum a făcut cu șeful filialei Timiș a PSD, pentru că a întârziat cu excluderea lui Grindeanu din organizație. Timișoreanul s-a scuzat că n-a primit „hârtie” de la centru și centrul a trimis hârtie, de urgență, la Timiș, la cererea expresă a lui Ștefănescu. Urmarea?! 53 de primari PSD, din județ, au anunțat, potrivit A3, că vor pleca din partid odată cu fostul premier.

Vorba celuilalt secretar general, al fostului guvern Grindeanu: „Liviu Dragnea merge mai departe neabătut – păcat însa de PSD!”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Marina Voica, povestea unei vieți ca un Tango la ceas de seară | EXCLUSIV la...