Mihai Găinușă
14.11.2018
Puterea Gândului

Lazăr pentru România

Lazăr pentru România
Liceenii de la Colegiul Lazăr din București, videoclip emoționant pentru centenar. Mihai Găinușă descrie cum se supraviețuiește în România la 100 de ani de la Unire

Acum, câți din protagoniști vor mai rămâne în țară după terminarea facultății, rămâne de văzut. Mesajul e tulburător, dar adrisantul e greșit. Nu generației tinere trebuie să îi spui să nu mai plece și să schimbe România. N-ai niciun drept să le refuzi afirmarea, fericirea și siguranța în viață. Iar aici, așa ceva au doar șmenarii politici, asistații și popii. Ceilalți trebuie să tragă pentru un credit de sfert de centenar și să-și plătească impozitele din care Dragnea unge TelDrum și Firea își trimite electoratul în Grecia.

Liceenii ar trebui să-și închidă părinții și bunicii în casă în ziua votului. Sau zilele votului, că bandiții de la putere schimbă legea cum vrea mușchiul lor. Nu din cauza copiilor de la Lazăr a plecat 20 % din forța de muncă validă. Și am impresia că și 80%  din creierele României. Dacă am pune liceeni să conducă ministere, primării, Parlament și Guvern, sunt 100% convins că economia ar merge, pe bune, mai bine. Nu minciunile lor propagandistice de la Statistică, pe care le mai crede doar electoratul în alb, 10 la un steag, 100 la o lozincă.

Stăteam de vorbă cu un domn, fost buldoexcavatorist, om care a muncit din greu, 43 de ani, pe utilaje grele. Acum e paznic, a făcut niște cursuri și și-a luat atestatul de paznic, ca să nu moară de foame. De ce? „Fiindcă, Mișulică, de 3 ani nu se mai construiește nimic,” zice. „Nu mai am loc de muncă la săpat de autostrăzi. Nici gropi ecologice, nici lucrări mari de infrastructură.” Mai țineți minte camioanele alea mari, cu roata uriașă, cât un stat de om, pe care le admiram pe vremuri la Romexpo? A mai văzut cineva așa ceva lucrând în țara asta? „Și,” zice muncitorul, „am probleme cu reumatismul, că erau neîncălzite cabinele alea. Oricâte șube îți puneai pe picioare, tot te răzbea frigul. Bine, la Timișoara, la săpat de gropi ecologice, aveam cabine cu aer condiționat, lux.”

Cam asta e cu economia, nene. Da, mă bucur tare pentru celebra firmă de construcții și distracții cu fetițe TelDrum. A obținut pe iarnă la „licitație”un contract de reabilitare a unei școli din Zimnicea. Frumos. Bănuiesc că elevii de acolo tot în Spania, tot în Spania, nu?

Vedeți cum supraviețuiește în România, la 100 de ani de la Unire, doar muncitorul care lucrează la firmele „unite” cu mafia? Vedeți cum „duduie” economia, doar în baronatele lui Oprișan, Stănescu, Bădălău și, în general, mâinile lungi care ne numără bancnotele din impozite cu saliva curgând lacom sub mustață?

Ăștia care nu fac absolut nimic pentru popor, ci doar pentru fundul lor gras în pantaloni de stofă englezească, ăștia ar trebui să facă un videoclip de Centenar. Ei ar trebui să rostească răspicat, cu ochișorii vicleni rostogolindu-se hămesiți în pungile de grăsime de la ochi: vreau să rămân în România! E țara mea, aici sunt acasă!

Pentru că – regret să vă spun, dragi liceeni de la Lazăr – chiar e țara lor. Pe voi vă tolerează  primprejur, ca să aibă motiv de reabilitat școli cu teldrumurile, goldenblițurile și euroconstructurile lor. Că, dacă v-ați dat seama ce javre fură banii părinților și n-o să votați cu ei la 18 ani, chiar nu le mai trebuiți.

Aici intervin bunicii îndoctrinați, încolonați în autocare, cu gândul la cei 4 mnititei și o sută de lei în plus la pensie.

Trecutul, prezentul și, din păcate, viitorul României Centenare.

 

Inchide