Lazăr pentru România

Lazăr pentru România
Publicat: 14/11/2018, 13:28

Acum, câți din protagoniști vor mai rămâne în țară după terminarea facultății, rămâne de văzut. Mesajul e tulburător, dar adrisantul e greșit. Nu generației tinere trebuie să îi spui să nu mai plece și să schimbe România. N-ai niciun drept să le refuzi afirmarea, fericirea și siguranța în viață. Iar aici, așa ceva au doar șmenarii politici, asistații și popii. Ceilalți trebuie să tragă pentru un credit de sfert de centenar și să-și plătească impozitele din care Dragnea unge TelDrum și Firea își trimite electoratul în Grecia.

Liceenii ar trebui să-și închidă părinții și bunicii în casă în ziua votului. Sau zilele votului, că bandiții de la putere schimbă legea cum vrea mușchiul lor. Nu din cauza copiilor de la Lazăr a plecat 20 % din forța de muncă validă. Și am impresia că și 80% din creierele României. Dacă am pune liceeni să conducă ministere, primării, Parlament și Guvern, sunt 100% convins că economia ar merge, pe bune, mai bine. Nu minciunile lor propagandistice de la Statistică, pe care le mai crede doar electoratul în alb, 10 la un steag, 100 la o lozincă.

Stăteam de vorbă cu un domn, fost buldoexcavatorist, om care a muncit din greu, 43 de ani, pe utilaje grele. Acum e paznic, a făcut niște cursuri și și-a luat atestatul de paznic, ca să nu moară de foame. De ce? „Fiindcă, Mișulică, de 3 ani nu se mai construiește nimic,” zice. „Nu mai am loc de muncă la săpat de autostrăzi. Nici gropi ecologice, nici lucrări mari de infrastructură.” Mai țineți minte camioanele alea mari, cu roata uriașă, cât un stat de om, pe care le admiram pe vremuri la Romexpo? A mai văzut cineva așa ceva lucrând în țara asta? „Și,” zice muncitorul, „am probleme cu reumatismul, că erau neîncălzite cabinele alea. Oricâte șube îți puneai pe picioare, tot te răzbea frigul. Bine, la Timișoara, la săpat de gropi ecologice, aveam cabine cu aer condiționat, lux.”

Cam asta e cu economia, nene. Da, mă bucur tare pentru celebra firmă de construcții și distracții cu fetițe TelDrum. A obținut pe iarnă la „licitație”un contract de reabilitare a unei școli din Zimnicea. Frumos. Bănuiesc că elevii de acolo tot în Spania, tot în Spania, nu?

Vedeți cum supraviețuiește în România, la 100 de ani de la Unire, doar muncitorul care lucrează la firmele „unite” cu mafia? Vedeți cum „duduie” economia, doar în baronatele lui Oprișan, Stănescu, Bădălău și, în general, mâinile lungi care ne numără bancnotele din impozite cu saliva curgând lacom sub mustață?

Ăștia care nu fac absolut nimic pentru popor, ci doar pentru fundul lor gras în pantaloni de stofă englezească, ăștia ar trebui să facă un videoclip de Centenar. Ei ar trebui să rostească răspicat, cu ochișorii vicleni rostogolindu-se hămesiți în pungile de grăsime de la ochi: vreau să rămân în România! E țara mea, aici sunt acasă!

Pentru că – regret să vă spun, dragi liceeni de la Lazăr – chiar e țara lor. Pe voi vă tolerează primprejur, ca să aibă motiv de reabilitat școli cu teldrumurile, goldenblițurile și euroconstructurile lor. Că, dacă v-ați dat seama ce javre fură banii părinților și n-o să votați cu ei la 18 ani, chiar nu le mai trebuiți.

Aici intervin bunicii îndoctrinați, încolonați în autocare, cu gândul la cei 4 mnititei și o sută de lei în plus la pensie.

Trecutul, prezentul și, din păcate, viitorul României Centenare.

Tentativă de suicid. Marea campioană a ţării a înghiţit un pumn de pastile. A fost...
Cât costă un „platou cu draci pe el” de la terasa lui Luis Stan? Lumea...
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase!...
Semnele care apar pe piele când ai o boală de inimă. Cum se modifică unghiile
De ce nu a fost prezent tatal lui Toni Iuruc la nunta fiului sau cu...
Ce gest a făcut Gică Hagi la nunta Simonei Halep cu Toni Iuruc! `Merită toată...
Despărțirea anului în media din România? Un prezentator și-a anunțat plecarea după 12 ani și...
Cei doi jurnalişti şi activistul de mediu, care au fost agresaţi într-o pădure din Suceava,...
Ultima oră: ASF a retras autorizația City Insurance. Compania intră în faliment
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Companie: Cifra reală a infectărilor în România, peste 25.000 cazuri noi pe zi. Unde se...
Cât costă un „platou cu draci pe el” de la terasa lui Luis Stan? Lumea...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Aşa iau foc maşinile în mers! Cu ce greşesc şoferii, de fapt
Produsul indispensabil care se scumpește mult în România. Toți oamenii îl consumă în fiecare zi
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Anunţ ŞOC despre decesul lui Petrică Cercel: Este informaţia momentului! Ce s-a întâmplat, de fapt,...
Doliu uriaș! A murit una dintre ultimele actrițe ale Epocii de aur. Era o legendă
ACEST MEDICAMENT ESTE CANCERIGEN. Mulți români îl folosesc. Pfizer l-a retras de urgență
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...