Ludovic, Șerban și Gigi – bărbați în stambă

Ludovic, Șerban și Gigi - bărbați în stambă
Publicat: 22/12/2018, 22:11

Știți că-l știu și că nu prea-l agreez pe Ludovic Orban, cu toate ieșirile sale necontrolate, unele generatoare de umor involuntar, altele generate de umori nedigerate. Deci, cu atât mai mult pe el – de la care aș fi avut niște pretenții – decât pe alde Șerban Nicolae, de la care nu mai aștept, de mult, ceva.

Dar cât de neliniștit să fii, ca bărbat și politician, ca să folosești o furtună de cuvinte violente la adresa unei femei, indiferent de neștiințele și lipsurile sale?

În ce fel să-ți oblojească orgoliul masculin, poate învins, plesnetul acesta de bici, al cuvintelor iuți, rele, lipite de fața unei colege de politică națională, în piața publică – căci mai piață publică decât on-line-ul de azi nu cred să existe vreun alt mediu!

Să fii liderul celui mai important partid de opoziție, în România anului 2019, bașca liberal în declarații, deci, presupus, deschis la minte și la cap – prin disponibilitatea de a mânca viitor pe pâine – și să te iei la-ntrecere cu sihastrul Becali, în ceea ce privește viziunea acestuia despre locul și rostul femeii în propria viață, primită de la Dumnezeu?!

„În ziua aniversării Revoluției Române, în ziua preluării simbolice a Președinției Consiliului Uniunii Europene de la Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, în seara, practic, a ultimei zile de lucru din acest an, când puțini sunt aceia care pot să reacționeze, tăntica incultă, analfabetă, dar din ce în ce mai tupeistă și mai obraznică, comite o crimă cu premeditare împotrivă economiei românești, și așa suferindă după loviturile anterioare încasate de la pleiada de nechemați rătăciți pe la butoanele guvernului și ministerelor.(…) De astăzi, nu vă mai acord nicio circumstanță, duduie!Prostia afișată a fost doar o aparență. În realitate, astăzi am înțeles că nu sunteți așa de lipsită de inteligență cum ați mimat foarte bine până acum. Dar mult, mult mai rea decât ați vrut să păreți până acum. Și chiar dacă nu înțelegeți chiar tot ce faceți, ticăloșiile le înțelegeți foarte bine. Și le faceți nu din frică, ci din convingere,” a scris, deunăzi, Ludovic Orban pe Facebook.

Am inserat aici postarea președintele liberal, apărută printre texte cu căței și cu pisici, ca să știm despre ce vorbim. Ca să nu părem, mâine-poimâine, inutil exagerați.

Pentru că, dincolo de politicile de partid, relația între politicieni (între oameni, care va să zică) ar trebui, cred eu, construită cu argumente, cu chibzuință și cu echilibru. Ca între niște oameni civilizați, așa cum s-ar cădea să fie și românii, în 2019.

Pentru că, dacă vom începe să ne manifestăm, cu toții, violent, sordid și pervers la adresa femeilor din societate și din politică, pe măsura unor porcării debitate de Șerban Nicolae sau a derutei pogorâte asupra celui din urmă breton de Gigel al lui Becali, atunci, fără îndoială că vom da – nu-i așa? – măsura progresului nației.

Era destul, poate, că în presa s-a vorbit, cu vârf și îndesat, despre vecinătatea cotidiană a premierului cu ținutul arid al analfabetismului funcțional, și nu numai. Dar, până la urmă, acesta e rostul media: să mai caricaturizeze, să mai îngroașe tușe, să mai șarjeze, să mai „pamfleteze” – ca să atragă atenția preopinentului; ca să pună punctele pe i, acolo unde nu se scrie cu y; ca să dea un semnal pentru toți cei care nu-și folosesc urechile doar la piftie.

Dar că să o iei de la capăt, la nivel de lideri de politică dâmbovițeană și să-ți descarci, violent, neputința asupra femeilor, nu cred nici că mai era cazul, nici că-ți va aduce vreun beneficiu, nici că dai, astfel, măsura educației și „progresului națiunii”.

Și să nu mă luați, din nou, cu chestia aia că: „dacă nu știe, e treaba ei, dar ne face de râs pe toți – pe noi, pe țară, pe Rrromâniiaaa”, pentru că v-o aduc aminte și eu pe aia cu prezența la vot, cu campania eșuată, cu USL-ul contra naturii, cu faptul că v-a durut la bașcheți că iese PSD din căciulă, cu Bica și cu Udrea, cu liberalii contrafăcuți, cu rolul de primadonă ratată interpretat de Cioloș-tehnocratul, care făcea șpagatul pe două scaune de șefi – liberali și useriști – cu pomana porcului de la T16 bis, cu sângeretele protocoalelor, cu urechile…

Nu! Cu urechile, nu!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee