Mâna moartă și Sectorul Bruxelles

Mâna moartă și Sectorul Bruxelles
Publicat: 14/11/2012, 16:17
Actualizat: 29/07/2014, 21:54

Lăscărică se făcea cui dintr-o bere. Băuse vreo trei, așa că a adormit într-un dulap cu contactoare. Acolo l-a găsit conducerea întreprinderii Automatica, unde eram în practică.
A urmat o ședință UASCR în care Lăscărică trebuia să primească vot de blam, așa cum fuseserăm „prelucrați” de la prezidiu.
Firește că prostia colegului Lăscărică nu era o mândrie pentru studenții primei facultăți tehnice a țării, Automatica din București, dar când a fost să ridicăm mâna ne-a lovit paralizia pe toți.
Agitație în prezidiu. Încă o repriză de „lămurire” tovărășească – gestul abominabil al colegului vostru trebuie sancționat. Iarăși, „cine e pentru?”, iarăși toată lumea mână moartă.
Ei, și-atunci a apărut un tovarăș în costum bleumarin, cu cravată neagră, care a modificat liniile câmpului magnetic intrând în aulă. Vorbea, aș fi spus câțiva ani mai târziu, ca un preot cu naganul sub sutană, deși ne numea „măi băieți”.
N-a încercat nicio clipă să ne convingă că Lăscărică era un criminal. A fost pragmatic. Măi băieți, dacă vă încăpățânați să nu vă dați blamul, atunci colegul o să primească, vă garantez eu, o sancțiune poate mai gravă de la Sector, iar voi, ca organizație care cuprinde și membri de Partid, veți avea mari probleme. Așa că ascultați ce vă spun, că v-o spun părintește, votați acum ce trebuie că altfel e de rău.
Am fost și sunt pentru desființarea oricărei imunități a parlamentarilor, miniștrilor, demnitarilor în fața organelor de Justiție. Să răspundă la rigorile legii întocmai și pe loc, ca oricare cetățean.
Mi se pare inadmisibil să se pronunțe asupra anchetării unui parlamentar chiar colegii lui de breaslă. Un inginer, un medic, un profesor e judecat numai dacă sunt de acord inginerii, medicii, profesorii?
Un asemenea vot trebuie pur și simplu desființat.
Dar câtă vreme legea actuală permite parlamentarilor să voteze ridicarea imunității unuia dintre ei, cum rezolvăm refuzul lor, iese președintele Băsescu la costum negru și le zice în fața poporului să mai voteze o dată, cum trebuie, că altfel dă Sectorul Bruxelles cu MCV-ul peste noi și rămânem excluși din Schengen?
Nu relatez cum s-a sfârșit povestea votului Lăscărică, pentru că nu vreau să vă influențez răspunsul la întrebarea de mai sus.