Me, my selfie and Mister Ponta

Me, my selfie and Mister Ponta
Publicat: 29/12/2013, 19:26
Actualizat: 06/07/2016, 18:47

„Hei, frumoaso, am vorbit destul despre tine, hai să vorbim despre mine”, își lasă cu gura căscată partenera, la o cină romantică, personajul de desen animat Johnny Bravo, un narcisist perfect, care își pierde jumătate de dimineață admirându-și în oglindă freza impecabilă și mușchii bine lucrați. Pe marile ecrane americane, corespondentul lui Johnny Bravo în carne și oase este, în multe roluri parodice, măscăriciul tragi-comic Jim Carrey (în pelicula „Me, Myself and Irene”, fațeta narcisistă și bădărană a dublei personalități a lui Jim Carrey este un Johnny Bravo agresiv).

La vârful României, veleitățile de obsedat de propria imagine ale lui Johnny Bravo le-a preluat premierul Victor Ponta. Premierul României a luat extrem de în serios faptul că sintagma „selfie” (poză ostentativă cu sine, promovată pe rețelele de socializare) a fost decretată de autorii dicționarelor Oxford drept cuvântul anului 2013, așa că se trage în poze cu toate celebritățile ce-i ies în cale. Sau, care nu îi ies în cale, precum Majestatea Sa Regele Mihai I. Nu-i problemă, echipa de „selfies” a lui Victor Ponta le strecoară oricum în poză.

Problema lui Victor Ponta este însă că, spre deosebire de Johnny Bravo sau de Jim Carrey, fizionomia sa îl califică mai degrabă pentru un Dexter lipsit de atingerea de geniu. Și nu vorbim despre criminalul în serie, ci despre tocilarul de laborator din desenele animate.

Problema premierului român obsedat de propria-i imagine este că nu are nici aerul de bărbat dintr-o bucată, campion la judo, numai bun de călărit cai și motociclete, de vânat urși, înotat cu delfinii sau de pilotat avioane și elicoptere, așa cum este un alt maestru al selfie-urilor, președintele rus Vladimir Putin. Nu are nici măcar smalexul de cârciumă al lui Traian Băsescu, numai bun să se tragă de brăcinari cu poporul. Nu e nici vreo Elena Udrea, nici vreun Brad Pitt, ca să-și facă poze solo, la care să fantezeze fanii.

Așa că premierul Ponta a ales calea care i se potrivește cel mai bine: de băiat care apare în poze cu ăia importanții.

A băut un pahar de vin pe terasă cu Angela Merkel, în apus de soare, astă-vară. „Te prinzi ce le tropăim?”, vorba șoricelului care se plimba alături de elefant, într-un banc la fel de sec ca și strategiile de imagine ale „echipei Victor Ponta”. A jucat baschet cu Ghiță Mureșan, la Washington (aceasta a fost prima știre trimisă de „echipa Victor Ponta” către România, din extrem de importanta vizită a premierului în SUA). Pentru că în SUA protocolul vizitelor oficiale nu i-a permis să intre la dat mâna cu Barack Obama, ci s-a împotmolit doar până la vicepreședintele Joe Biden, Ponta s-a simțit jignit. Bun și ăsta, dar omul nu avea un „selfie” cu marele lider mondial.

A recuperat însă la Johannesburg, unde funeraliile lui Nelson Mandela i-au trezit pofta de „selfies” până și lui Obama – vezi fotografia memorabilă în care președintele SUA se trage în poză cu blonda prim-ministră a Danemarcei. Victor Ponta a apelat la auspiciile fostului premier britanic Tony Blair, ca să se strecoare în loja lui Obama și să dea mâna cu el, cu rânjetul până la urechi. „Selfie moment!!!”, au clicăit aparatele foto ale „echipei Victor Ponta”.

Astăzi, premierul și-a zis să facă și un „selfie” de sezon, mai popular, mai de la țară. L-a găsit pe Ghiță Ciobanul. Așa ceva nu se ratează, iar ca gurile rele (și antiguvernamentale, cum le-ar caracteriza șugubățul de Mirel Palada, purtătorul de vorbe al premierului) să mai tacă odată, premierul a ținut să sublinieze că fotografia a fost făcută la insistențele fiului său, Andrei. E ok, și Johnny Bravo tot pe copiii mici dădea vina când făcea câte o boacănă.

Vrând să pară că rupe tradiția epocii Năstase și Iliescu, premierul Ponta a scos arta „selfie”-ului din încremenirea nord-coreeană în care rămăsese de pe vremea lui Nea Nicu, cu portrete pe birouri sau pe pereți, și a adus-o în era online. Mărturie stă chiar pagina de internet a Guvernului României, care s-a transformat de câteva luni într-un fel de album de Facebook al lui Ponta. Un mare „selfie” de stat, în care premierul Ponta apare alături de diverși lideri internaționali, de la Erdogan la Barroso. Totul pentru că, în cuvintele aceluiași Johnny Bravo, „țineți minte: muncesc cel mai bine atunci când sunt idolatrizat ca un zeu!”

PENTRU COMENTARII VĂ AȘTEPT ȘI PE PAGINA DE FACEBOOK ANDREI LUCA POPESCU

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Ramona Olaru, fără chiloți în public. Dialog bizar cu Alina Pușcaș
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Ce se întâmplă în Rusia după masacrul de la sala de concerte din Moscova. Bilanțul...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii