O vânătoare de Rahan

Redactor:
Mihai Găinușă
O vânătoare de Rahan
Animale din Statul Paralel s-au înhăitat cu trepăduși de la TelDrum, ca să simtă adrenalina vânătorii. Mihai Găinușă descrie dacă merită să-l slujești pe Ceaușescu de Teleorman

Deci, niște animale din Statul Paralel, bine hrănite și unele chiar bine băute, s-au înhăitat – e un termen de vânătoare, de la hăitași – s-au înhăitat cu niște trepăduși și atârnători de la TelDrum, ca să simtă adrenalina acestui extraordinar „sport”, vânătoarea.

Îl mai țineți minte pe Rahan din benzile desenate? Ăla care se bătea cu alți sălbatici, vâna și-și atârna la gât un colier de dinți-trofeu. Ei bine, asta a fost. O vânătoare de Rahan. Cred că Nicolae Ceaușescu-Dragnea are la gât, dacă în gură n-are, pe lângă dinții de mistreț și caninii lui Țuțuianu, ajuns ca fraierul în bătaia puștii.

Toți Rahanii cu moț, la bască, stăteau și se hlizeau când șeful de trib vrâncean, pe numele lui de indian Cap-Uriaș Oprișan, îl biciuiește pe un agarici, în așa-numitul botez al vânătorii. Trecând peste incantația pe care n-o s-o comenteze niciodată prea-cheltuitorul Daniel (că ochiul-dracului de-acolo vine, nu, PF-ule?), încercați printr-un efort de imaginație să vi-l închipuiți pe Oprișan mare vânător, alergând sprinten după vânat prin pădure. Dragnea sigur n-alerga, are oameni angajați care fac asta pentru el. Cred că nici gloanțe n-are, are oameni angajați care scot sunetul de împușcătură.

Încerc să-mi închipui cum ar arăta o revistă de benzi-desenate cu pesediști, într-o vânătoare de Rahan. Cum se cațără toți umflații ăștia pe câte-o cracă, să pândească căprioara. Aiurea. Fac pariu că mulți au și scaune pliante pe care stau, cu țuica-n nas, să aștepte animalele celelalte. Alea fără arme. Că d-aia nu e vânătoarea niciun fel de sport, ci doar o barbarie nenorocită. Un sport presupune arme egale. Ia dați-le și mistreților niște puști cu lunetă sau mergeți voi, marii vânători, doar cu un cuțit, ca Rahan, să le înfruntați în pădure.

D-aia în țările civilizate s-a cam tăiat macaroana vânătorii. Acolo au organizații civice puternice, cu care nu se pun nici baronii de Rotschild. D-aia vin în Kenya Europei de Sud-Est, să mitralieze mistreți semi-dresați la genocidul de la Balc.

Vai de adrenalina voastră de „mari vânători”! Dârdâiți ca niște Rahani în observatoare sau după tufișuri, ca să vă faceți filme și poze penibile cu căprioare nevinovate. Că nu de foame vânați voi. „Plâng. Ce gândește tata? Mănânc și plâng. Mănânc” , cum scria Nicolae Labiș. Acolo vânau pentru fata flămândă și bolnavă. Voi vânați din vanitate. Că e la modă să fii vânător. Că e bine să fii pe lângă mahărul care-ți dă să ciugulești din mână boabele puterii. Să fii primul când ăla slobozește un râset de animal, în jurul focului, primul care-i toarnă încă un păhărel, în așteptarea „folcloristelor”.

Ia zi, Țuțuiene, a meritat să-l slujești pe Ceaușescul vostru de Teleorman, la vânătorile voastre de Rahan? Ca să ajungi ca un cartuș gol, călcat sub cizma lui „Nicolae” Dragnea?

Niște rezervații n-ați face. Niște parcuri naturale cu animale trăind libere în mediul lor. Niște grădini zoo ca afară, să aibă bietele creaturi loc să se miște.

Nu faceți, că nu vă interesează de alții. Sunteți doar niște Rahani, cu obiceiuri din preistorie, aflați vremelnic la putere. Rahani cu moț.

 

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de...
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Cadou fabulos de la Simona Halep pentru Stere, tatăl ei! A plătit 400.000 de euro...
Sigur nu știai asta! Cum îți activezi extraopțiunea, dacă nu ai credit pe cartelă. Trucul...
Sonda spaţială Voyager a detectat un „zumzet persistent” dincolo de sistemul nostru solar
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Românii vaccinați cu prima doză de ser anti COVID vor fi recompensați. Unde poți merge...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
Din ce își câștiga Raluca Bădulescu banii până să ajungă celebră. Toți fanii au rămas...
Curs BNR pentru 12 mai 2021. Stabilitatea economică influențată direct de cursul de schim al...
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
S-a decretat STARE DE URGENȚĂ! Anunțul ȘOCANT al momentului
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide