O vânătoare de Rahan

O vânătoare de Rahan
Publicat: 20/11/2018, 02:09

Deci, niște animale din Statul Paralel, bine hrănite și unele chiar bine băute, s-au înhăitat – e un termen de vânătoare, de la hăitași – s-au înhăitat cu niște trepăduși și atârnători de la TelDrum, ca să simtă adrenalina acestui extraordinar „sport”, vânătoarea.

Îl mai țineți minte pe Rahan din benzile desenate? Ăla care se bătea cu alți sălbatici, vâna și-și atârna la gât un colier de dinți-trofeu. Ei bine, asta a fost. O vânătoare de Rahan. Cred că Nicolae Ceaușescu-Dragnea are la gât, dacă în gură n-are, pe lângă dinții de mistreț și caninii lui Țuțuianu, ajuns ca fraierul în bătaia puștii.

Toți Rahanii cu moț, la bască, stăteau și se hlizeau când șeful de trib vrâncean, pe numele lui de indian Cap-Uriaș Oprișan, îl biciuiește pe un agarici, în așa-numitul botez al vânătorii. Trecând peste incantația pe care n-o s-o comenteze niciodată prea-cheltuitorul Daniel (că ochiul-dracului de-acolo vine, nu, PF-ule?), încercați printr-un efort de imaginație să vi-l închipuiți pe Oprișan mare vânător, alergând sprinten după vânat prin pădure. Dragnea sigur n-alerga, are oameni angajați care fac asta pentru el. Cred că nici gloanțe n-are, are oameni angajați care scot sunetul de împușcătură.

Încerc să-mi închipui cum ar arăta o revistă de benzi-desenate cu pesediști, într-o vânătoare de Rahan. Cum se cațără toți umflații ăștia pe câte-o cracă, să pândească căprioara. Aiurea. Fac pariu că mulți au și scaune pliante pe care stau, cu țuica-n nas, să aștepte animalele celelalte. Alea fără arme. Că d-aia nu e vânătoarea niciun fel de sport, ci doar o barbarie nenorocită. Un sport presupune arme egale. Ia dați-le și mistreților niște puști cu lunetă sau mergeți voi, marii vânători, doar cu un cuțit, ca Rahan, să le înfruntați în pădure.

D-aia în țările civilizate s-a cam tăiat macaroana vânătorii. Acolo au organizații civice puternice, cu care nu se pun nici baronii de Rotschild. D-aia vin în Kenya Europei de Sud-Est, să mitralieze mistreți semi-dresați la genocidul de la Balc.

Vai de adrenalina voastră de „mari vânători”! Dârdâiți ca niște Rahani în observatoare sau după tufișuri, ca să vă faceți filme și poze penibile cu căprioare nevinovate. Că nu de foame vânați voi. „Plâng. Ce gândește tata? Mănânc și plâng. Mănânc” , cum scria Nicolae Labiș. Acolo vânau pentru fata flămândă și bolnavă. Voi vânați din vanitate. Că e la modă să fii vânător. Că e bine să fii pe lângă mahărul care-ți dă să ciugulești din mână boabele puterii. Să fii primul când ăla slobozește un râset de animal, în jurul focului, primul care-i toarnă încă un păhărel, în așteptarea „folcloristelor”.

Ia zi, Țuțuiene, a meritat să-l slujești pe Ceaușescul vostru de Teleorman, la vânătorile voastre de Rahan? Ca să ajungi ca un cartuș gol, călcat sub cizma lui „Nicolae” Dragnea?

Niște rezervații n-ați face. Niște parcuri naturale cu animale trăind libere în mediul lor. Niște grădini zoo ca afară, să aibă bietele creaturi loc să se miște.

Nu faceți, că nu vă interesează de alții. Sunteți doar niște Rahani, cu obiceiuri din preistorie, aflați vremelnic la putere. Rahani cu moț.

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
Bianca, scoasă la produs de Alex Bodi?! Afaceristul a recunoscut tot
FOTO. Dana Săvuică, în costum de baie la 51 de ani! Cum arată fosta vedetă...
Zodiile care primesc VEȘTI CUTREMURĂTOARE la începutul săptămânii
Gina Pistol este DISTRUSĂ! Smiley nu o poate ierta pentru asta
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
Lista COMPLETĂ a localităţilor care se află în SCENARIUL ROŞU!a Restricţiile sunt clare
Zi neagră pe piaţa criptomonedelor. Cădere pentru Bitcoin şi Ether
Acestea sunt mașinile cu cele mai bune MOTOARE ÎN 3 CILINDRI
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Cum arată ursul de pluș care seamănă cu Angela Merkel. Are 40 cm înălțime și...
Bianca, scoasă la produs de Alex Bodi?! Afaceristul a recunoscut tot
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Certificatul verde, obligatoriu de luni, 20 septembrie. Unde îl vor prezenta românii de azi înainte
ACHITARE într-un DOSAR legat de FONDURI EUROPENE
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea tristă a acestei dimineți. Este doliu imens în România. Lacrimi și regrete în urma...
Nenorocirea care este pe cale să lovească toată Planeta! Nimeni nu poate scăpa de ea
SE LĂFĂIE ÎN LUX. Imagini din avionul cu care Klaus și Carmen Iohannis au zburat...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Sectorul din România unde salariu mediu net a ajuns la 8439 de lei