Poliția Română nu numai că nu ne protejează, dar uneori ne și pune în pericol. Cum am fost șicanat în trafic de un agent în uniformă cu mașină neinscripționată – VIDEO

Publicat: 29/07/2019, 11:00
Actualizat: 08/01/2020, 20:04

Un polițist în uniformă, aflat într-o mașină neinscripționată, cu radar, m-a șicanat în trafic. Comportamentul lui a fost, în opinia mea, demn mai degrabă de un interlop mărunt decât de un „om al legii”.

Când am intrat în localitatea Bujoreni, din Teleorman, șoferii din față au început să îmi dea flash-uri, iar pe Waze am primit notificare că în față este un echipaj de poliție ascuns. Aproape de ieșirea din sat am văzut un polițist, în uniformă, urcându-se într-un Logan alb, neiscipționat, cu numărul de înmatriculare TR 83 NEC. Când m-am apropiat de vehiculul respectiv, acesta mi-a ieșit în față, fără să semnalizeze. A mers câțiva metri, încet, și s-a oprit în dreptul unei alte mașini. În spatele lui se formase deja coloană. Mai mult, nu putea fi depășit deoarece era linie continuă, iar manevra ar fi presupus încălcarea acesteia. I-am dat un claxon scurt, fapt care l-a iritat pe polițistul de la volan. A scos mâna pe geam și a făcut un gest a cărui însemnătate nu am priceput-o.

Apoi, agentul, supărat pe „tupeul” meu de a-l claxona, a început să mă șicaneze. Loganul a început să meargă încet, iar după câțiva metri mi-a pus frână, destul de brusc, în față. Apoi, deși ieșisem din localitate și viteza maximă era de 90 Km/h, polițistul în Logan alb a mers foarte încet câteva zeci de metri; estimez că era vorba de 40-50 km/h. Părerea mea este că el dorea ca eu să îl depășesc pe linie continuă și să aibă motiv să mă sancționeze. Sau să mă facă să vin mai aproape de el pentru a frâna din nou? Ceva mai încolo am dat peste un al doilea echipaj, cel care îi oprea pe cei prinși de radarul ascuns de pe Loganul alb.

Nu m-am înscris în depășire, deși s-au făcut două benzi pe sens, în rampă, iar Loganul alb a continuat să meargă încet, în fața mea. Domnul polițist a eliberat banda de viteză doar când i-am făcut semne către camera video de bord pe care o aveam instalată pe mașină. Nu știu ce ar fi urmat dacă nu o aveam.

Vă mărturisesc sincer că nu mă așteptam ca un om în uniformă să se comporte ca un huligan pe un drum public. Am trimis, acum șase zile, o serie de întrebări, legate de acest incident, la departamentul de presă al Poliției Române, dar și la Poliția Teleorman, însă nu am primit niciun răspuns. Serviciul WeTransfer, prin care le-am trimis clipul video, m-a informat că înregistrarea a fost descărcată de cineva de acolo.

I-am întrebat:

1. Cine era agentul respectiv?
2. Era în misiune oficială la momentul acela? (21.07.2019, în jurul orei 14:15)
3. Cum va fi sancționat pentru comportamentul lui? Are voie Poliția Română să ignore regulile de circulație și să îi jeneze pe ceilalți participanți la trafic în lipsa unei urgențe?
3. Cui aparține automobilul cu numărul TR 83 NEC?
5. De ce nu folosea echipajul respectiv mașină inscripționată?

Ca în cazul multor alte apeluri și solicitări primite de poliție și alte autorități plătite din bani publici – iată, unele sunt tratate cu neseriozitate,cu urmări tragice – solicitarea mea a rămas fără răspuns.

Mai jos găsiți cele două clipuri care surprind incidentele, needitate (din cel atașat la articol am tăiat momentele care nu au legătură cu întâmplarea), așa cum au fost extrase de pe cameră.

Video – Momentul în care mă apropiam de ieșirea din localitatea Bujoreni (spre sfârșitul clipului apare Loganul alb):

Video – Șicanele s-au petrecut între satele Bujoreni și Prunaru:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase