Sâârmaaa, băăă!!

Redactor:
Marian Sultănoiu
Sâârmaaa, băăă!!
PSD-ALDE tocmai găsise o supapă izbăvitoare pentru toate problemele României. Marian Sultănoiu comentează decizia lui Iohannis de a-l accepta la Transporturi pe ministrul "Zero kilometri"

Răspunsul fiind atât de simplu – „cu șustă pentru Iohannis” – propun să-l complicăm, ascultând părerile moralizatoare ale unor personaje politice, precum și o morală, o coda con tutti, fix/exact ca în fabula „Lupul și cucul” de Al Donici.

În primul rând, Traian Băsescu consideră că nominalizarea este iresponsabilă, ceea ce poate genera unele consecințe, gen: fie domnul Cuc are un dram de responsabilitate și renunță la nominalizare, fie președintele Iohannis (poate) respinge propunerea, bazându-se pe realitatea că, la solicitarea premierului PSD, a semnat decretul de remaniere din funcția de ministru al Transporturilor a lui Răzvan Cuc, pentru incompetență, în octombrie 2017.

Și totuși, de ce Cuc? Băsescu, răspuns final: „Nominalizarea lui Răzvan Cuc este rodul unei decizii destinată a servi clientela de partid a lui Dragnea, pe care trebuie s-o servească pentru a se menține pe funcție”, atașat unei strâmbe politice gen oare cât de slabi și neluați în seamă au ajuns baronii PSD, ca să-l lase pe Dragnea să-l impună pe „deplin compromisul profesional” Răzvan Cuc, ei știind că acest lucru face rău și imaginii PSD?

Auzi?! Afurisit dom” Băsică (senior)… Săracu”!

În al doilea rând, Victor Ponta, scrufulos la datorie, după cum îl știm, cunoscându-l noi deplin abia după evadarea din „Absolom” (pour les connaisseurs, n.a.) spune: „PSD oferă cel mai grotesc și ridicol spectacol – sub ordinele odiosului Dragnea („Mon-Frere”, cum ar veni) și cu semnătura sinistrei Dăncilă, schimbă guverne și miniștri ca pe șosetele lui Arsene!”

Mă rog, în legătură cu Arsene, îi vom lăsa pe esteți să se pronunțe, noi rezumându-ne la identificarea cuplului „Odiosul și Sinistra”, mesaj subliminal transmis alegătorilor, bonus, un capitol din memoria lui Ponta: Cuc de la Giurgiu a fost ministrul „zero kilometri”. Acum Cuc de la Neamț devine un profesionist și el trebuie să semneze niște contracte de șosele și autostrăzi cu cei care au înlocuit Teldrum.

După cum se poate vedea, concluziile nominalizării lui Cuc la Transporturi sunt dure, dar perfect plauzibile.

Cu atât mai mult, cu cât Marian Oprișan, prototipul baronului PSD, a reacționat ca avionul cu reacție, pur și simplu: „Adevărul e că Liviu Dragnea, de când a ajuns la București, s-a metamorfozat în președintele cu anumite valențe… Mai face din când în când pe stăpânul partidului„, a spus Oprișan, cu referire la nominalizarea lui Cuc și luat de valul propriului eroism pesedist, înspumat, a continuat cu aplomb. „În anul 2019, se finalizează mandatul lui Liviu Dragnea și al conducerii și trebuie organizat congres, la finalul lunii octombrie. Liviu Dragnea mai greșește și el din când în când, dar e băiat bun,” a bălmăjit-o Oprișan de la Focșani.

Ei bine, supus unei astfel de canonade, grupul „Daddy-PSD” a reacționat la rândul său, declanșând insurecția logicii elementare: Atențiune! Începând de azi, „campania electorală a lui Iohannis „Bețe-n-Roate” va costa România câte 6,9 milioane euro/zi, reprezentând fonduri europene neabsorbite la Ministerul Transporturilor și la Ministerul Dezvoltării”. Aceasta, spune autorul anunțului, este, în medie, valoarea fondurilor europene absorbite pe zi lucrătoare de cele două ministere, în 2018.

Adică, undeva la două miliarde și jumătate de euro. Bani, frate, bani, ce să mai…

În consecință, toți banii care, cică, ar fi urmat să piară de azi încolo, ducându-se pe apa Sâmbetei, s-ar fi regăsit în nota de plată/decontul lui Iohannis, în lupta pentru reocuparea Cotrocenilor.

Toate pierderile, deficitele, scăderile de PIB, ROBOR-ul, cursul de schimb valutar, pensiile (doar) întârziate, salariile (doar) micșorate, creșterea prețurilor (doar) de două-trei ori, toate-toate – întrucât toate ar să poarte un singur nume – s-ar fi numit, de mâine „Falimentarea țării lui Iohannis, de către el însuși”.

Vă imaginați o supapă mai fermă, mai eliberatoare, mai izbăvitoare pentru PSD-ALDE decât o astfel de acuză? Eu, nu!

Și, când-colo, ce să vezi?! Șocul sezonului: Iohannis îl acceptă pe Cuc la Transporturi! Gen: „Mână birjar și du-mă-n noapte!”

P.S. Morala fabulei lui Donici sună cam așa: „Între oameni iar sunt unii/Cu colți de lup înzestrați:/Ori în care parte-a lumii,/ Ei vor fi tot ne-mpăcați”.

Păi, chiar așa! E cușer, dom” președinte, să ne faci, tuturor, una ca asta?! E posibil? N-aș fi crezut!! Lamentabil…

 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Ceaușescu, întâlnire secretă cu Arsenie Boca. Ce i-a zis părintele l-a bântuit pe dictator până...
Ora de iarnă 2020: România dă ceasul înapoi în „cea mai lungă noapte din an”,...
Țara care te bagă la închisoare dacă nu porți mască în spațiile publice
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Obsesia dubioasă a lui Ceaușescu! Ce obliga oamenii de lângă el să-i facă zilnic. Doamne..
Organismul românilor, afectat GRAV în această seară. Ce se întâmplă sâmbătă, pe 24 octombrie
Dacă vezi omul din imaginea de mai jos, ai un IQ peste medie
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Cine este miliardarul necunoscut din spatele lanţurilor de magazine Lidl şi Kaufland. Se cunosc atât...
Inchide