Selfie cu eșecul

Redactor:
Lelia Munteanu
Selfie cu eșecul
Ce urmează?

Hărmălaie mare astăzi, în Parlamentul României, la votul Moțiunii de Cenzură inițiată de PNL. S-au întâlnit în plen hoții cu triștii (nu că Opoziția n-ar infractorii ei dovediți).

Huiduieli, selfiuri, un banner uriaș, flori, discursuri șchioape  (victorie! Vasilica Viorica Dăncilă a reușit să-și descifreze speech-ul, cu poticneli, dar până la capăt).

Opoziția, în frunte cu autointitulatul său lider, Ludovic Orban, s-a străduit să demonstreze – și a reușit! – ceea ce intuiam: că nu există.

Partidul Suprarealist al lui Dragnea & acoliții rămân stăpânii absoluți ai României. Ei fac Legea.

De ce au depus liberalii orbi conduși de Orban și susținuți de partidul-majoretă USR o moțiune de cenzură pe care n-au știut sau nu s-au oboist s-o gestioneze? Nu faptul că n-a trecut e catastrofal, ci scorul cu care n-a trecut.

De ce a întreținut Ludovic Orbanu false așteptări? De ce i-a mințit pe români că negociază? De ce le-a dat speranțe, sfârșind prin a-i da un imens balon de oxigen președintelui Camerei? Care a fost strategia liberalilor? (Întrebare retorică).

Va fi fascinant, în orele care urmează, să le auzi scuzele, justificările. Succesorul chitarist al Brătienilor a dat tonul pe la prânz, încercând să scoată țap ispășitor asociația culturală UDMR, după ce Kelemen Hunor făcuse constatarea elegantă că, în toată aventura Moțiunii, nu lipsesc decât un lider și o viziune: „Sunt surprins de decizia UDMR, sunt convins că în spate există probabil niște negocieri”. Firește că, spre deosebire de el,  liderii PSD au purtat negocieri. (Cât despre surprindere, Orban e structural un surprins. Prețul plătit de Dragnea o să-l  șocheze de-a dreptul, când Kelemen îi va spune köszönöm szépen).

Ce a mai declarat gânditorul dreptei: „Am depus moțiunea de cenzură, într-un moment în care numai pentru parlamentarii Puterii nu este clar că acest guvern trebuie să cadă”.    

Devine limpede: problema lui Ludovic Orban nu e că nu vrea, ci că sincer nu poate. Sarcina de „lider al Opoziției” îl strivește,  găsindu-l mereu uluit.

Ce urmează? Să privim lung cum se golește România, fluierând a pagubă. Cei care vor avea unde și puterea să plece vor pleca, vor rămâne pensionarii, asistații, lumina parșivă a televizorului, ploile torențiale de după-amiază, bicicleta Președintelui, promoțiile la tigăi, gropile din asfalt, doctoratele ambalate și în vrac, câmpul de luptă anticorupție presărat cu hoiturile umflate ale achitărilor, inundat de mărăcini, regulamentele de ordine interioară scrise cu litere roșii de-o șchioapă, nostalgia bordelurilor virtuale, mirosul pestilențial al speranței, sfârșitul ca un nou început, rânjetul uscat al artezienelor goale, rostogolirea gâfâită a orelor, autostrăzi scufundate, cozile la reformă, dezacordurile violente între subiect și predicat,  și orizontul sălciu al viitorului anterior ascuns în pliurile minții noastre.     

ŞOC! Vedeta, pe site-urile de adulţi în ipostaze intime. Nu va mai apărea la TV,...
'Îți dau 1.000 de lei dacă..' Ce i-a cerut un japonez unei prostituate din Centrul...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Dosarul Tudorache, vechi de 4 ani: 21 de întâlniri între intermediar şi denunţător, bănuieli de...
Peste 1 milion de euro, ascunși de angajații Permise și RAR Suceava, găsiți în găleți,...
'Îți dau 1.000 de lei dacă..' Ce i-a cerut un japonez unei prostituate din Centrul...
Ce a spus Diego Maradona înainte de a muri. Au fost ultimele cuvinte
Momentul ȘOCANT în care un pilot este ASPIRAT prin fereastră în timpul aterizării
ULTIMA ORĂ! Veste tragică despre Gheorghe Visu. Fanii sunt îngroziți
Mutarea genială a lui Mirel Radoi în scandalul momentului: 'Am luat o decizie...
Schimbări de ultimă oră pentru România! Iohannis a semnat decretul. Se aplică de ASTĂZI!
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Dezastru pentru Viviana Sposub. Vedeta TV trece prin clipe de groază
Inchide