Teorii pentru copii: diaspora lui Ponta și ambasadorii băsiști

Teorii pentru copii: diaspora lui Ponta și ambasadorii băsiști
Publicat: 03/11/2014, 16:16

Întâi, a ieșit Liviu Dragnea, președintele executiv al PSD, care, printre altele, a pregătit terenul, aruncând, cu un zâmbet subțire, informația că „diaspora a votat cu Victor Ponta”.

Apoi, prost-dispus, a intrat prezidențiabilul Victor Ponta în platoul Antenei 3, luând loc lângă amicul contracandidat, Dan Diaconescu. Întrebat despre situația umilitoare, reclamată de votanții din străinătate, dl Ponta, premier al României, a răspuns: „A fost exact același număr de secții de vot ca și în 2009. Spre deosebire de 2009, prin măsurile luate de instituțiile statului, de data asta nu se mai fraudează votul. În 2009 s-a furat în diaspora. Acum, vedeți, la Paris, dacă nu se fraudează se face coadă”. El a exclus responsabilitatea guvernului („Înrest, organizarea în secțiile de vot aparține – tot ce ține de organizare – AEP, iar BEC decide și noi asigurăm doar condițiile”) și, în consecință, nu le-a prezentat scuze alegătorilor plecați din țară.

Pe urmă, s-a cerut la telefon pe propriul post de televiziune, RTV, Sebastian Ghiță, deputat PSD cu mari ambiții politice și sufletul pereche al dlui Ponta, în materie de minciuni sfruntate. Cu o permanentă notă de arțag în voce, dl Ghiță a debitat următoarele: „Mulți dintre românii care au așteptat la coadă și care au dorit să voteze, dând o lecție tuturor, au votat Victor Ponta. Faptul că Victor Ponta și PSD reușesc astăzi să câștige diaspora este o chestiune pe care nu o putem masca cu mici mitinguri în România.[…] Votul românilor din diaspora nu va mai fi fraudat de nimeni. Faptul că acum sunt folosiți pentru a se face un procent în plus sau în minus pentru câștigul lui Klaus Iohannis este o greșeală. […] Din păcate, organizarea acestor alegeri a fost lăsată pe mâna unora care încă mai cred că își permit cu instituțiile statului să facă aranjamente politice. Nu au fost lăsați să voteze (românii din străinătate n.n.) de ambasadorii numiți de dvs. Este un aranjament cu cei care au condus România 10 ani”. După cum se poate lesne constata, dl Ghiță încununează eforturile domnilor Dragnea și Ponta, construind o teorie halucinantă, cu ajutorul căreia PSD, guvernul și candidatul să se scoată neprihăniți din rușinea organizării votului în străinătate. Potrivit acesteia, diaspora a fost și este majoritar pesedistă, dar ambasadorii băsiști i-au furat voturile în 2009 și i-au împiedicat pe oameni să voteze acum, ca să-l saboteze pe Victor Ponta.

Mai are rost să trimiți aceste personaje la Legea 370/2004, privind responsabilitatea directă a MAE în procesul de votare, să le arăți ce scriu oamenii pe forumuri, să le pui banda cu ce s-a scandat în fața ambasadelor?! Nu-i intereseză: adevărul nu există independent de voința lor, ci doar așa cum îl modelează ei. Sunt genul care, dacă ne-am dovedi oripilați că și-au ucis consoartele-n direct, ne-ar spune că, de fapt, le-au îmbrățișat, ca niște soți iubitori.

În străinătate, lucrează, neoficial, în jur de trei milioane de români, dar MAE a cerut BEC, printr-o adresă, să tipărească doar 600 000 de buletine de vot. Acestea nu acoperă nici măcar jumătate din totalul conaționalilor din Spania și Italia, al căror număr, potrivit Departamentului românilor de pretutindeni, se ridică la 1 621 204. Dorința de a vota, demonstrată de românii emigrați, transformă diaspora într-o adevărată forță electorală, care ar putea face diferența între candidați în turul doi, propulsându-l pe unul dintre ei în funcția de președinte al României. Îngrădirea dreptului de vot al diasporei, tratarea ei cu aroganță și învăluirea cu minciuni nu reprezintă cea mai deșteaptă strategie, deoarece fiecare român plecat are cel puțin o rudă rămasă acasă, care s-ar putea enerva. Dar, când minciuna e un modus vivendi, politicienii se destramă odată cu ea.

Josnic! Tânăra a primit 60.000 de euro pentru partida de amor filmată cu bărbatul celebru...
Bombă! Delia a făcut anunțul mult așteptat: 'Sunt însărcinată'
Adelina Pestrițu, profesoara `bunelor maniere`, imagini incendiare în costum de baie! FOTO
Procedura cosmetică comună care a desfigurat-o permanent pe Linda Evangelista. Cum arată acum fostul model
Anda Călin, reacție dură la adresa Oliviei Steer! Iubita lui Liviu Vârciu a pus-o la...
Surpriză mare! Cu cine s-a antrenat Simona Halep după ce s-a despărțit de Darren Cahill
Ion Țiriac, planuri de zile mari în Germania. Investiţia ar fi una uriaşă
GALERIE FOTO Klaus Iohannis, prins fără mască la Congresul PNL. Preşedintele României, în 2020: „În...
Nu te duce la service pentru aceste operațiuni, chiar dacă ești antitalent la mecanică: sunt...
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
George Simion: „Diana Șoșoacă ar putea candida la prezidențiale”
Bombă! Delia a făcut anunțul mult așteptat: 'Sunt însărcinată'
Apariție SURPRIZĂ într-o pădure din GIURGIU. Un cameraman de ocazie a înregistrat tot
Cum arată și cât costă apartamentul de lux în care locuiește Mihai Gâdea. E un...
BOMBĂ! Țara care acordă a 13-a pensie bătrânilor săi. ”Guvernul trebuie să ajute în acest...
CONSTANȚA intră în SCENARIUL ROȘU începând de LUNI: CREȘTE ALARMANT INCIDENȚA
Kelly din „Familia Bundy” a fost cu Brad Pitt în tinerețe. „Țeapa” pe care i-a...
România trece la ORA DE IARNĂ! Vom dormi mai mult. Cum trebuie să ne potrivim...
Mor pe capete. O boală misterioasă ucide pe loc. Oamenii de știință avertizează
TRECEREA LA ORA DE IARNĂ. Schimbările așteptate de decenii
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...