LIVE TEXT | Război în Ucraina, ziua 372: Doi oameni au murit, în urma unui atac asupra unui bloc de apartamente din Zaporojie – FOTO-VIDEO

LIVE TEXT | Război în Ucraina, ziua 372: Doi oameni au murit, în urma unui atac asupra unui bloc de apartamente din Zaporojie - FOTO-VIDEO
Doi oameni au murit, în urma unui atac asupra unui bloc de apartamente din Zaporojie / Sursa foto: Twitter
Publicat: 02/03/2023, 09:37
Actualizat: 02/03/2023, 14:41

Ziua 372 de război în Ucraina. Rusia a atacat peste noapte un bloc de apartamente cu 5 etaje din Zaporojie, omorând două persoane, a declarat primarul interimar al orașului, Anatoli Kurtev. Salvatorii caută supraviețuitori sub dărâmături.

Update 2: Viktor Orban: Putin mi-a spus că problema sa sunt bazele de rachete americane amplasate în România şi în Polonia, precum şi posibila extindere a NATO în Ucraina şi Georgia

Premierul ungar Viktor Orban a relatat, într-un interviu pentru săptămânalul elveţian Weltwoche, că preşedintele rus Vladimir Putin i-a spus că problema sa “sunt bazele de rachete americane amplasate în România şi în Polonia, precum şi posibila extindere a NATO în Ucraina şi Georgia”, transmite MTI.

Conform lui Viktor Orbán, cu două săptămâni înainte de izbucnirea războiului, când s-a întâlnit pentru ultima oară cu Vladimir Putin la Moscova, preşedintele rus i-a precizat că nu apartenenţa Ungariei la NATO este problema, ci cea a Ucrainei şi Georgiei.

„Problema lui Putin, mi-a spus acesta, sunt bazele de rachete americane amplasate în România şi în Polonia, precum şi posibila extindere a NATO în Ucraina şi Georgia pentru a amplasa armament acolo. În plus, americanii au anulat tratate importante de dezarmare. De aceea, Putin nu mai poate dormi liniştit noaptea”, a declarat Viktor Orbán, care a adăugat: “Am înţeles ce a spus Putin. Dar nu accept ceea ce a făcut”.

Viktor Orbán a subliniat că nu-şi doreşte nici măcar să-şi imagineze ce s-ar întâmpla dacă Rusia ar pierde războiul, scrie News.ro.

Viktor Orban: „Cine ajută Ucraina este în război cu Rusia”
Viktor Orban / Sursa FOTO: wikimedia.org

Update 1: Până la 20 de centre de tortură descoperite în Herson, după eliberarea orașului

Centre de detenție legate de Rusia, unde oamenii au fost torturați și posibil chiar uciși, au fost descoperite în orașul Herson, acum eliberat, a declarat, joi, un avocat pentru drepturile omului, potrivit Sky News.

Wayne Jordash KC, managing partner al Global Rights Compliance, a declarat la Sky News că până la 20 de centre au fost descoperite în timpul unei investigații în orașul din sudul Ucrainei.

„Au investigat două dintre ele cu o reală minuțiozitate și pot investiga, de asemenea, unele dintre legăturile dintre centrele de detenție și guvernul rus. Ceea ce vedem este un sistem de detenție și brutalitate în care sute de persoane au dispărut și au fost torturate”, a spus el.

El a adăugat că cel puțin 400 de persoane sunt date dispărute și că se suspectează că sute de persoane au fost ucise, scrie Mediafax.

Doi oameni au murit, în urma unui atac asupra unui bloc de apartamente din Zaporojie

Rusia a atacat peste noapte un bloc de apartamente cu 5 etaje din Zaporojie, omorând două persoane, a declarat primarul interimar al orașului, Anatoli Kurtev. Salvatorii caută supraviețuitori sub dărâmături.

Clădirea a fost „aproape complet distrusă”, a spus Kurtev, citat de The Guardian.


Administrația militară regională Zaporojie a declarat că Rusia pare să fi folosit o rachetă S-400.

Printre persoanele evacuate din bloc a fost și o femeie însărcinată. Un fotograf Reuters a surprins imaginea unui localnic din Zaporojie, pe nume Yurji, care o ține de mână pe Anna, o tânără însărcinată evacuată din blocul lovit de o rachetă rusească, scrie Mediafax.

Ce s-a întâmplat în Ucraina în ultimele zile

Război în Ucraina, ziua 371: Şefii diplomaţiilor G20 se reunesc în India pe fondul războiului din Ucraina. Antony Blinken şi Serghei Lavrov, între participanţi

Războiul din Ucraina, ziua 370. Regiunea Herson, bombardată intens. Dmitri Peskov: De facto, NATO se află într-o confruntare cu Rusia

Război în Ucraina, ziua 369: SUA au avertizat China asupra unor CONSECINȚE GRAVE dacă va furniza arme pentru a sprijini invazia Rusiei în Ucraina / Dmitri Medvedev ameninţă din nou cu o CATASTROFĂ nucleară globală

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”