LIVE TEXT | Război în Ucraina, ziua 369: SUA au avertizat China asupra unor CONSECINȚE GRAVE dacă va furniza arme pentru a sprijini invazia Rusiei în Ucraina / Dmitri Medvedev ameninţă din nou cu o CATASTROFĂ nucleară globală

LIVE TEXT | Război în Ucraina, ziua 369: SUA au avertizat China asupra unor CONSECINȚE GRAVE dacă va furniza arme pentru a sprijini invazia Rusiei în Ucraina / Dmitri Medvedev ameninţă din nou cu o CATASTROFĂ nucleară globală
Publicat: 27/02/2023, 14:25
Actualizat: 27/02/2023, 14:45

Camera Deputaţilor şi Senatul se vor întruni luni în şedinţă comună pentru a marca un an de la declanşarea agresiunii militare a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. Şedinţa comună este programată să înceapă de la ora 17,00. Decizia a fost luată sâmbătă de Birourile permanente reunite.

UPDATE 3: Dmitri Medvedev ameninţă din nou cu o catastrofă nucleară globală. El spune că o lume în care Rusia nu ar fi o putere mondială nu-şi are rostul

Dmitri Medvedev, fostul preşedinte şi premier al Rusiei, aliat al lui Vladimir Putin, a declarat luni, într-un articol publicat de presa rusă, că furnizarea continuă de arme din partea Occidentului către Kiev riscă să aducă la o catastrofă nucleară globală, reluând astfel, într-un moment în care situaţia de pe front nu pare să o avantajeze, ameninţări pe care Moscova le-a mai făcut în trecut.

„Bineînţeles, pomparea armelor poate continua şi poate împiedica orice posibilitate de relansare a negocierilor”, a declarat Medvedev într-un articol publicat de cotidianul Izvestia.

„Duşmanii noştri fac exact acest lucru, fără să vrea să înţeleagă că obiectivele lor vor duce cu siguranţă spre un fiasco total. Pierdere pentru toată lumea. Un colaps. O apocalipsă. În care uiţi timp de secole de viaţa ta anterioară, până când molozul încetează să mai emită radiaţii”, spune Dmitri Medvedev, citat de News.ro.

UPDATE 2: SUA avertizează China să nu ofere ajutor letal Rusiei

SUA au avertizat China asupra unor consecințe grave dacă va furniza arme pentru a sprijini invazia Rusiei în Ucraina, în timp ce un general de rang înalt de la Kiev a vizitat orașul Bakhmut, aflat pe linia frontului, scrie Reuters, care face un rezumat al evenimentelor din ultimele 24 de ore.

Washingtonul și aliații săi din NATO se străduiesc să descurajeze China să ofere ajutor militar pentru războiul Moscovei, făcând comentarii publice cu privire la convingerea lor că Beijingul ia în considerare furnizarea de echipamente letale, inclusiv drone.

Temerile occidentale că China ar putea ajuta la înarmarea Rusiei vin în contextul în care forțele Moscovei se luptă să obțină câștiguri în jurul unor obiective cheie din estul Ucrainei iar Kievul pregătește o contraofensivă cu arme occidentale avansate, inclusiv tancuri de luptă.

„Beijingul va trebui să ia propriile decizii cu privire la modul în care procedează, dacă oferă sau nu asistență militară – dar dacă va merge pe acest drum, China va avea costuri reale”, a declarat consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, în cadrul emisiunii „State of the Union” de la CNN, scrie Mediafax.

UPDATE 1: Forțele ucrainene au doborât peste noapte 11 drone kamikaze

Forțele ucrainene susțin că au doborât în cursul nopții 11 drone kamikaze de fabricație iraniană, dintre care nouă deasupra regiunii Kiev, relatează Sky News.

Forțele aeriene au declarat că de la ora 23:00 noaptea trecută până în această dimineață, Rusia a folosit 14 dintre vehiculele fără pilot de tip Shahed.

Pe parcursul războiului, Ucraina a raportat o serie de atacuri rusești cu drone Shahed-136 de fabricație iraniană. Kremlinul a negat în mod repetat că folosește drone de fabricație iraniană în Ucraina.

Iranul a recunoscut că a trimis drone către Rusia, dar afirmă că acestea au fost trimise înainte de invazia Moscovei în Ucraina anul trecut.

Armata ucraineană a declarat pentru prima dată că a distrus o dronă iraniană în apropiere de Kupiansk, în Harkov, în nord-estul țării, în septembrie anul trecut.

Rusia a folosit inițial dronele pentru a ataca echipamente militare ucrainene pe linia frontului, dar în a doua jumătate a lunii septembrie a început să le folosească pentru atacuri asupra infrastructurii din regiunile Odesa, Mykolaiv și Harkov, potrivit datelor armatei, scrie Mediafax.

Şedinţă comună a Parlamentului pentru marcarea unui an de la declanşarea războiului din Ucraina

Conducerea Parlamentului a stabilit organizarea unei şedinţe comune a celor două Camere la împlinirea unui an de la declanşarea agresiunii militare a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. Aceasta va avea loc luni, începând cu ora 17.00, transmite News.ro.

Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului va avea loc luni, de la ora 17.00, iar plenul Camerei Deputaţilor va avea loc de la 16.00.

Potrivit programului stabilit de Birourile reunite ale celor două Camere, în cadrul şedinţei solemne vor avea loc ntervenţii din partea grupurilor parlamentare, când 5 minute pentru fiecare grup parlamentar reunit şi 2 minute pentru deputaţii şi senatorii neafiliaţi

Tot luni era programată dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Muncii, Marius Budăi, însă aceasta a fost amânată, după ce ministrul a informat conducerea Parlamentului că avea programată deja o vizită în Spania.

Războiul declanşat de Rusia în Ucraina a intrat vineri în al doilea an, fără să se întrevadă un final pentru acest conflict care a ucis deja zeci de mii de oameni, a distrus oraşe şi localităţi, a forţat milioane de persoane să fugă şi a adus o tensiune de Război Rece în relaţiile internaţionale.

Vladimir Putin a ordonat o invazie la scară largă asupra Ucrainei la 24 februarie anul trecut, cu scopul de a cuceri rapid capitala Kiev şi de a răsturna guvernul proeuropean, dar aceste speranţe au fost spulberate de o apărare acerbă, precum şi de gafe militare care au pus piedici Moscovei.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Investiţie de 165 de milioane de euro în România. Oraşul unde se va construit un...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Decizia pe care o așteaptă TOȚI ANGAJAȚII din România. Budăi a spus exact ce SE...
Zodii cu mare noroc de Florii. Vor trăi bucurii explozive
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu îmi ieșeau bine analizele, eram pe perfuzii” Problemele de sănătate cu care s-a confruntat...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică