VIDEO și FOTO Mii de bucureșteni s-au înghesuit să vadă cum va arăta viitorul STADION NAȚIONAL. Oprescu: „Rămân încă trei mandate să termin tot ce am început”

Publicat: 23/04/2012, 19:28
Actualizat: 24/04/2012, 06:05

Ziua porților deschise la șantierul Stadionului Național, primazi de campanie pentru alegerile locale. Bine mediatizat,evenimentul a adunat încă de la deschidere aproape două sute decurioși.

În trei ore, la coada formată pe mai multe rânduri,așteptau mii de persoane venite în grupuri compacte. Traseuldestinat vizitei mulțimii a fost unul scurt și îngrădit cu bandăalb-roșie. Ghizi au fost directorul Direcției Investițiidin cadrul Primăriei Capitalei, Bogdan Hreapcă și directorul deșantier, Ștefan Monos. „Aceasta e zona business, are 3.000 delocuri și un restaurant pentru oficiali. Se vor monta fotolii caastea care se văd prin fereastră. Pentru spectatori, pe cele douănivele vor fi chioșcuri” a explicat Ștefan Monos. „Dar grupurilesanitare sunt suficiente?”, s-a arătat interesat un vizitator.

„De jur împrejur sunt toalete, pe cele două niveluri.Într-o toaletă, sunt 7-8 urinare”, a răspuns Monos. Larândul său, Bogdan Hreapcă le expunea vizitatorilor noul concept destadion: „Ideea de stadion nu mai este ce a fost. Acum pe stadionse fac și spectacole, a devenit un business. Drenajul a fost făcut,urmează să punem instalația de încălzire și gazonul. Ce vedeți înfața dumneavoastră, jos, o să fie podiumul”.

Grupul s-a arătat interesat de locul pe unde vor intra șiîncălzii jucătorii. Directorul Hreapcă le-a răspuns că ” sub loculunde noi stăm, e zona sportivilor. Au la dispoziție un spațiu de150 de metri, unde se încălzesc ca să nu facă febră musculară. Eivor intra prin lateral stânga. La subsol sunt locurile de parcare”.În drum spre ieșire, oamenii făceau poze cu telefonul mobilși comentau: „Să avem și echipă pe măsura stadionului”, „Scaunelesunt prea înguste, trebuie să cumperi două bilete ca să staiconfortabil. Sunt pestrițe și par aruncate cu furca”, „Stadionulăsta parcă e de jucărie. Ăla vechi era mai mai mare, avea și pistăde atletism”.

În jurul orei 12,45, Oprescu a coborât din jeep și a intrat pepoarta șantierului în aplauzele muțimii. „Să ne trăiți, domnuleprimar. Ați făcut un lucru excepțional. Tot pe dumneavostră văalegem”, îi spuneau vizitatorii. O altă baie de mulțime Oprescu afăcut în arenă. Oamenii s-au bulucit să-l vadă și să audă ce zice.Primarul le-a zâmbit, însă s-a oprit doar în dreptul camerelor deluat vederi și a copiilor. „Cum te cheamă? Eu sunt Oprescude la împins vagoane” a glumit primarul cu un țânc care-l priveanedumerit. „Ați făcut un lucru excepțional”, „Să mairămâneți încă un mandat”, „Mult succes vă dorim în alegeri”, îispuneau oamenii.

Primarul general nu i-a dezamăgit și le-a promis: „Rămân încătrei mandate să termin tot ce am început”. Pentru evenimentul de peStadionul Național au fost mobilizate șapte mașini ale PolițieiLocale, jandarmi și agenți de pază ai firmei BGS. Potrivitestimărilor jandarmilor până la ora 13,30 șantierul stadionului afost vizitat de aproximativ 4.000 de persoane.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Alimentul-minune care repară ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Gigi Becali, martor la tentativa de asasinat asupra lui Nuțu Cămătaru! Cine ar fi încercat...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Trecerea de la cutie manuală la cutie automată. Avantaje și dezavantaje
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
ASOCIAȚIA Corinei MARTIN și-a dat SFÂRȘITUL OBȘTESC, îngropată în DATORII!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie timp de 14 zile. Măsura ȘOC anunțată de Alexandru Rafila
Veste cumplită pentru toată România. Un ministru din noul Guvern a recunoscut chiar acum
Doliu în lumea modei! S-a stins din viață la doar 41 de ani, după o...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...